Als professors de Llengua catalana0

1018 27/03/2009, 12:18       #Opinió, #Mobilitzacions,

Companys i companyes:

El grup de professors que promovem la Plataforma en defensa de la llengua catalana al batxillerat ens adrecem novament a tot el professorat que ens ha enviat la seva adhesió per informar-lo de l’estat de la qüestió, i especialment a tots els altres professors i professores de les escoles i els instituts de Secundària de Catalunya que encara no tenen coneixença de la Plataforma o bé no s’han adherit al nostre manifest.

A hores d’ara hem rebut l’adhesió de diverses institucions i organitzacions cíviques, de molts escriptors, de professors universitaris, etc. (en el document adjunt hi ha la relació), però considerem que el nombre de professors de català adherits encara és escàs (uns 400), tenint en compte que amb prou feines representa una quarta part del total dels IES (sense comptar el professorat de català de les escoles concertades o privades). És per això que us fem una nova crida a fi d’obtenir un nombre d’adhesions més elevat. És molt important, per coherència, que la majoria de professors de català mostri el seu rebuig al decret que escapça la llengua catalana al batxillerat; si no, la nostra reivindicació trontolla de base.

Portem força temps i molts esforços fent reunions amb entitats, partits polítics, institucions, etc., i el resultat que hem obtingut ha estat en forma d’adhesions (sovint només a títol individual), les quals creiem que són molt importants per conferir autoritat a la Plataforma. Però pensem que ja ha arribat el moment de passar a l’acció: no podem esperar més (el curs vinent s’acabaran d’implantar les disposicions del decret, i totes les seqüeles que això comporta en l’avaluació dels alumnes de batxillerat).

En aquest sentit, gràcies al suport actiu de la Plataforma per la Llengua i d’Òmnium Cultural, hem previst dur a terme una roda de premsa el dia 12 de maig i, posteriorment, un acte reivindicatiu -voldríem que fos massiu- del professorat a la seu d’Òmnium Cultural de Barcelona (C/ Diputació 276, Principal) el mateix dia 12 a les 7 de la tarda (posteriorment us ampliarem la informació). Però, per donar més contundència a les nostres raons, contràries a la retallada d’hores de llengua al batxillerat, necessitem el suport explícit de la majoria del professorat de llengua catalana.

Així doncs, us demanem que informeu un cop més de l’existència de la Plataforma a tots els professors de llengua catalana dels centres públics i concertats a fi que s’adhereixin al nostre manifest mitjançant un correu electrònic a professorsdecatala@gmail.com, indicant nom i cognoms, centre de treball, DNI i adreça electrònica.

Plataforma de professors en defensa de la llengua catalana al batxillerat


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal