Nova convocatòria de vaga d´educació pel maig0

680 09/04/2009, 20:42       #Vaga, #Mobilitzacions, #LEC,

El Departament d'Educació no ha mogut fitxa. I els sindicats que representen la comunitat educativa esperen, des de la vaga del 19 març, una resposta del Govern català i de la Conselleria a les reivindicacions plantejades. L'actual situació ha provocat que els diferents sindicats hagin establert contactes bilaterals amb les forçes parlamentàries per saber què opinen respecte a la futura Llei d'Educació de Catalunya. Sobre la taula hi ha una nova convocatòria de vaga per al mes de maig. No obstant això, fonts sindicals van assegurar que encara no hi ha res acordat ni tancat.

Serà després de Setmana Santa quan tots els delegats sindicals es reuneixin de nou per debatre diferents aspectes. Serà una trobada que servirà per posar en comú tota la informació que s'ha anat recollint a través d'aquestes trobades amb els diferents grups parlamentaris. A partir el pla d'acció es desglossarà en tres alternatives. Una opció seria veure quina és la postura del conseller, Ernest Maragall, malgrat que des dels sindicats van comentar que hi ha "poques esperances després d'haver demanat la seva dimissió". I és que la vaga convocada el mes de març encara no ha tingut cap efecte ni en la tramitació de la LEC, ni al capdavant del Departament.

Per aquest motiu tenen pensat iniciar una nova campanya de pressió indirecta amb accions petites i molt focalitzades. Per exemple es contemplaria la iniciativa que va impulsar La Farga de Salt que va fer una vaga a la japonesa a l'aire lliure on van reservar un espai pel racó per pensar on van asseure un ninot del conseller Ernest Maragall. Un acte que, tal i com van explicar fonts sindicals, "posaria en evidència i focalitzaria les protestes de la comunitat educativa". La darrera opció que es preveu és convocar de forma unitària una nova vaga el mes de maig. No obstant això, no totes les forces semblen disposades a tirar endavant aquesta vaga. Per tant, s'espera que un cop passades les vacances de Setmana Santa els sindicats acordaran les mesures que considerin necessàries.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal