Educació situa el fracàs escolar a l'ESO per sota del 20%0

843 20/04/2009, 07:58       #LOGSE, #LOE, #LOCE,

La Conselleria d'Educació sosté que tan sols un 22,6% dels alumnes que es van matricular el curs 2007-2008 a quart curs d'ESO a Catalunya van deixar d'obtenir aquell any el graduat escolar, un percentatge que dista dels índexs pròxims al 30% que s'han anat donant per bons els últims anys.

A partir d'aquestes dades, que han estat recopilades per la Direcció General d'Educació Bàsica i Batxillerat, la conselleria assegura que, tenint en compte que gairebé la meitat dels estudiants que no aconsegueixen el graduat repeteixen l'últim curs de l'ESO, és previsible que entre un 85% i un 90% dels alumnes acabi obtenint el títol que certifica que han completat els estudis obligatoris. O sigui que, al final, el fracàs escolar quedarà en qualsevol cas per sota del 20%.

MILLORA ELS ÚLTIMS ANYS

D'acord amb aquesta recopilació de dades, la taxa d'abandonaments no va superar, el curs 2007-2008, el 13%. Això significa que el 87% restant va obtenir el graduat o va continuar estudiant per arribar a obtenir-lo. Des del curs 2004-2005, les taxes de graduació al final de l'ensenyament obligatori han crescut tímidament, passant del 75,9% de fa quatre anys al 77,4% actual. No obstant, sí que es va produir un salt substancial entre el curs 2003-2004, quan es va graduar un 69,6% de la promoció, i el curs 2004-2005.

Això és atribuïble a l'entrada en vigor de la llei orgànica de qualitat de l'educació (LOCE), posteriorment derogada per la llei orgànica d'educació (LOE). La primera d'aquestes lleis va establir, i la LOE posterior també la va mantenir, l'obligatorietat de repetir curs a l'ESO amb determinat nombre de matèries suspeses (tres o quatre).

Fins aquell moment, amb l'antiga LOGSE, prevalia la promoció automàtica fins a quart. Llavors passava que els repetidors s'acumulaven a l'últim any i això rebaixava els índexs de superació de l'etapa, mentre que ara les repeticions es reparteixen al llarg de tota l'ESO.

Les xifres d'estudiants que completen el Batxillerat són sensiblement més baixes. De cada 100 alumnes que es van matricular en el primer curs de l'etapa el 2005-2006, menys de 60 (58,5%) van obtenir el títol de batxiller el curs següent.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal