Els SSTT decidiran la setmana que les escoles hauran de fer festa al febrer0

791 20/04/2009, 08:04   

El Consell Escolar de Catalunya va debatre aquesta setmana les dates del nou calendari escolar dels curs de l'any que ve, i el del 2010-2011, 2011-2012 quan ha d'entrar en vigor la nova proposta amb quatre períodes de vancances i amb l'inici del curs el 7 de setembre. Alguns membres del Consell encara es mostren contraris a acceptar aquesta regulació del Departament d'Educació.

El Consell Escolar de Catalunya s'ha reunit aquesta setmana per debatre el nou calendari escolar. Sobre la taula es van posar les dates en les quals s'haurà de fer el nou període de vacances del mes de febrer. No obstant això, seran els Serveis Territorials d'Educació els que, en última instància, tindran la potestat per decidir quins dies del calendari es faran.

El curs 2010-2011 els centres educatius públics i privats d'educació infantil i primària, d'educació especial, d'ensenyaments secundaris, professionals i de règim especial començaran les classes el dia 7 de setembre. A excepció dels cicles formatius de grau superior, de les escoles oficials d'idiomes i dels centres i aules de formació de persones adultes, que les començaran el dia 14 de setembre de 2010. Les classes, però, acabaran per a tothom el 22 de juny de 2011. L'avanç de la data d'inici de les classes lectives implicarà també una reordenació dels períodes de vacances. El més significatiu serà el nou període de vacances al febrer. Per al curs 2010-2011, els dies escollits són entre el 28 de febrer i el 4 de març o entre el 7 i l'11 de març. Entre aquestes dues alternatives, el director dels Serveis Territorials d'Educació haurà de definir quina és l'opció idònia. La Setmana Santa serà entre el 18 i el 25 d'abril.

Per al curs 2011-2012, les classes començaran el 7 de setembre, mentre que la setmana de vacances del febrer es traslladarà exclusivament al mes de febrer. Les setmana que ha previst el Consell Escolar de Catalunya és la que va del 13 al 17 de febrer o la del 20 al 24. La Setmana Santa serà del 2 al 9 d'abril. En el marc d'aquest calendari escolar, cada centre educatiu podrà establir tres dies festius no consecutius el curs 2009-2010 i dos dies festius no consecutius els cursos 2010-2011 i 2011-2012, de lliure disposició, que no podran coincidir amb els d'inici i final de les classes, i s'hauran de preveure en la programació general del centre. En el seu cas, els consells escolars municipals, un cop fixats els calendaris de festivitats locals, nacionals i estatals, seleccionaran els dies que convindria que adoptessin tots els centres del mateix municipi.

La setmana que ve el Consell Escolar de Catalunya haurà de ratificar aquesta regulació del calendari per al curs de l'any que ve i el del 2010-2011 i el del 2011-2012.

Discrepàncies al Consell

L'acta de la comissió del 25 de febrer posa de manifest que encara hi ha discrepàncies entorn de la modificació del calendari. Alguns opinen que la proposta de reforma del calendari que planteja el departament es podria començar a aplicar al curs 2010-011 si es compleixen les garanties i condicions exposades. D'altres consideren, encara, que ja es podria començar a aplicar en el curs 2009-2010, mentre hi ha un grup de memebres que es manté sense pronunciar-se per cap de les dues opcions. No estan d'acord amb el plantejament que s'ha fet des del departament perquè, a parer seu "manca concretar molts aspectes que són fonamentals" i per què "es vol una altra distribució dels períodes lectius i no lectius, més racional", entre d'altres.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal