NOMENAMENTS TELEMÀTICS: Què cal tenir en compte a l'hora d'actualitzar les dades de la borsa? 0

4531 20/04/2009, 08:36       #Interins i substituts,

El proper dilluns 20 d'abril s'acaba el termini per poder consultar i modificar les dades registrades a la borsa de treball (accés a l'aplicació web del Departament). Aquest nou termini s'ha obert per tal que tot el professorat substitut pugui actualitzar les seves preferències tenint en compte els nous criteris que el Departament utilitzarà a partir d'ara a l'hora d'adjudicar les substitucions mitjançant el procediment de nomenaments telemàtics. Amb la implantació dels nomenaments telemàtics, els nomenaments presencials i/o telefònics hauran passat a la història...

Tot i els possibles avantatges d'aquest nou sistema d'adjudicació de substitucions (evitar desplaçaments innecessaris, etc), el nostre sindicat va demanar una Mesa sectorial per valorar la prova pilot que s'ha estat duent a terme als serveis territorials del Baix Llobregat-Anoia. Considerem que es poden millorar molts aspectes d'aquest nou sistema d'adjudicacions (i alguns d'aquests aspectes afecten exclusivament al professorat de secundària...), però sobretot denunciem la manera com el Departament ha comunicat la decisió de generalitzar els nomenaments telemàtics a tots els serveis territorials. No n'hi ha prou publicant una resolució al DOGC quinze dies abans, ni amb el correu electrònic que hom ha rebut per part del servei territorial sol·licitat com a preferent.

Aquest nou sistema d'adjudicació implica que l'estratègia a l'hora d'actualitzar les dades de la borsa sigui molt diferent a la d'abans, i la responsabilitat d'informar d'aquests canvis hauria de ser de la pròpia administració i no pas dels sindicats. Com el Departament no ha fet la seva feina, en un exercici de responsabilitat hem considerat convenient fer-vos arribar algunes recomanacions que hauríeu de tenir en compte a l'hora d'actualitzar les dades per evitar possibles sorpreses derivades d'aquesta precipitació i manca d'informació.

Disponibilitat per treballar a mitja jornada o en llocs/centres especials:

Quan els nomenaments eren presencials o telefònics, encara s'hagués fet constar la disponibilitat per acceptar una substitució d'aquestes característiques, si arribat el moment l'interessat decidia no acceptar l'oferta, no hi havia cap sanció. Per exemple, algú podia estar interessats en acceptar una substitució de mitja jornada en un centre que estigués relativament a prop de casa, però si el fet d'acceptar-la suposava haver de fer més de 100 quilòmetres diaris, la majoria podien preferir no fer-ho i continuar a la borsa amb el mateix número fins els propers nomenaments.

En canvi, amb els nomenaments telemàtics, si s'adjudica una substitució de mitja jornada, llocs de treball específics (atenció domiciliària, aula d'acollida, aula hospitalària, etc) o bé en centres de característiques especials (adults, centres penitenciaris, EAP's, CREDA's, etc), s'està obligat a acceptar-la. Si no s'accepta una substitució d'aquestes característiques, els interessats seran exclosos directament de la borsa.

Així doncs, és recomanable pensar-s'ho bé abans de marcar les creuetes corresponents a la disponibilitat per acceptar aquest tipus de substitucions.

Peticions d'àmbits territorials:

Quan els nomenaments eren presencials o telefònics, el servei territorial prioritzava el número d'ordre de la borsa a l'hora de convocar als nomenaments o oferir una substitució per telèfon, sense tenir en compte la relació de municipis i/o comarques que s'havien relacionat en els àmbits territorials A i B. Encara que el municipi o la comarca de la substitució a cobrir correspongués a les peticions de l'àmbit B, el Departament oferia la substitució abans a aquells que l'hagués demanada que no pas a algun company/a que es trobés per darrera a la llista i que havia sol·licitat aquest municipi o comarca en l'àmbit A.

Doncs bé, amb els nomenaments telemàtics, el número d'ordre deixa de ser prioritari. Seguint amb l'exemple anterior, la substitució s'oferirà abans a la persona que malgrat tenir un número d'ordre superior, hagi demanat aquell municipi o comarca a l'àmbit A...

Si la vostra prioritat és aconseguir una substitució (encara que sigui una mica més lluny de casa), és recomanable que relacioneu TOTS els municipis i/o comarques del vostre servei territorial preferent a l'àmbit A. Si ho feu d'aquesta manera, un cop deseu les dades corresponents a l'àmbit A, comprovareu que l'aplicatiu es saltarà la pantalla per fer peticions en l'àmbit B i us portarà directament a la pantalla de l'àmbit C.

Segons la RESOLUCIÓ EDU/820/2009, de 23 de març, per la qual es regula l'aplicació del procediment telemàtic als actes de nomenament dels llocs de treball vacants en règim d'interinitat i substitucions dels centres educatius públics del Departament d'Educació, el calendari d'aplicació dels nomenaments telemàtics és el següent:

  • A partir del 27 d'abril de 2009: SSTT Maresme-Vallès Oriental, SSTT Vallès Occidental, SSTT Terres de l'Ebre i Consorci d'Educació de Barcelona.
  • A partir del 25 de maig de 2009: SSTT de Barcelona II (Comarques), Girona, Lleida i Tarragona.
  • A partir del curs 2009-2010: SSTT Catalunya Central (durant el que resta de curs, als SSTT als quals estaven adscrits els centres fins ara).

Recursos informatius

(lectura molt recomanada)

Informació sobre els nomenaments telemàtics dels diferents serveis territorials:

Normativa relacionada amb els nomenaments telemàtics:

  • RESOLUCIÓ EDU/820/2009, de 23 de març, per la qual es regula l'aplicació del procediment telemàtic als actes de nomenament dels llocs de treball vacants en règim d'interinitat i substitucions dels centres educatius públics del Departament d'Educació.
  • RESOLUCIÓ EDU/381/2009, de 13 de febrer, per la qual es regula el procediment telemàtic dels actes de nomenament dels llocs de treball vacants en règim d'interinitat i substitucions dels instituts d'ensenyaments secundaris i escoles oficials d'idiomes adscrits als Serveis Territorials del Departament d'Educació al Baix Llobregat - Anoia. (Ara també aplicable a la resta de serveis territorials).
  • RESOLUCIÓ EDU/3229/2008, de 28 d'octubre, per la qual es regula el procediment telemàtic dels actes de nomenament dels llocs de treball vacants en règim d'interinitat i substitucions dels centres educatius públics d'educació infantil i primària adscrits als Serveis Territorials del Departament d'Educació al Baix Llobregat-Anoia.(Ara també aplicable a la resta de serveis territorials).


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal