La prova de Primària als alumnes de sisè només avaluarà català, castellà i matemàtiques0

531 21/04/2009, 08:23       #Mobilitzacions, #LEC,

La prova de Primària a què se sotmetran els alumnes de sisè per primer cop aquest any només els avaluarà de tres assignatures: català, castellà i matemàtiques. Totes les escoles catalanes faran l'examen el 6 de maig. A més, 50 escoles catalanes faran una prova de lectura en veu alta com a prova pilot. L'examen no comptarà per passar de curs i està enfocat com una auditoria dels coneixements dels alumnes que ha de servir per reforçar la Llei d'Educació de Catalunya.

Un total de 66.308 alumnes de sisè de Primària de 2.083 centres educatius públics i privats concertats faran el 6 de maig una pròva de competència. Els resultats de l'examen, que se sabran a principis de juny, no es tindran en compte en els expedients dels alumnes i només serviran per fer una fotografia detallada del nivell de competència de l'alumnat. La prova tindrà un marcat caràcter "extern". Estarà coordinada per 77 comissions encarregades de vigilar l'aplicació correcta dels mecanismes, mitjançant 2.601 avaluadors externs, que seran professors de Primària i Secundària.

"Tothom haurà de passar la prova", inclosos els alumnes amb necessitats especials i els estudiants immigrants que faci menys de dos anys que estan escolaritzats, segons ha informat el conseller d'Educació, Ernest Maragall. Però els seus resultats no es computaran en les estadístiques globals.

La prova, amb un cost d'un milió d'euros, examinarà les competències bàsiques al final de l'etapa de Primària i valorarà els coneixements en comprensió lectora i expressió escrita en català i castellà, així com el domini del càlcul i resolució de problemes matemàtics. En l'apartat de comprensió lectora, es valorarà la interpretació d'un text i el domini lingüístic i l'organització d'aquest text, cosa que també s'examinarà en la part d'expressió escrita. En la de matemàtiques, s'incidirà en numeració i càlcul, en espai, formes i mesures, i en relacions i canvis. Paral·lelament, també es farà una prova pilot de l'exercici d'expressió oral entre 750 alumnes de 50 centres catalans, escollits de forma aleatòria.

Des de la conselleria s'insisteix que la prova "no és una revàlida", tot i que té connotacions que la fan important. "No és una prova de nivell, no es tracta de treure un 10, un 8, un 6, un 4 o un 2", ha dit Joaquim Prats, president del Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu, que ha elaborat la prova. Per Prats, es tracta d'"una prova d'assoliment bàsic" per assegurar que un alumne quan acaba la Primària té una sèrie de coneixements assolits "per fer una Secundària en condicions". Per això, els resultats de l'examen detallaran si l'estudiant en qüestió se situa en nivells de "no assoliment", "assoliment" o "assoliment òptim", especificant la nota numèrica en cas de superar la prova.

Però, pel conseller Ernest Maragall, l'examen té, a més, un altre objectiu: que la LEC comenci "ben equipada, amb el coneixement suficient de la realitat" educativa de Catalunya. Maragall ha insistit que no es tracta d'un "caprici", perquè "conèixer la realitat és imprescindible per transformar-la".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal