Un gran avenç0

566 21/04/2009, 08:37   

Segur que tots vostès han sentit a parlar en alguna ocasió de l'informe Pisa, que és un informe que ningú no sap ben bé qui el fa però que cada cop que el fan públic a Catalunya es munta un gran sarau. És aquell informe que ens deixa tan malament, que diu que l'índex de fracàs escolar a Catalunya i a l'Estat és altíssim, que els nens no saben matemàtiques i que el jovent que puja llegeix tan i tan malament. Si no ho recordo malament, en el darrer informe Pisa els nostres estudiants empataven amb els de Bulgària i Tailàndia.

L'any passat, a més, el Ministeri d'Educació va reconèixer que a l'Estat espanyol la taxa de fracàs escolar era del 31,5%. Es veu que el Departament d'Educació ha dit que prou, que això no pot continuar així i que alguna cosa s'havia de fer.

La solució l'hem descobert aquest cap de setmana, quan el govern ha fet públiques les dades de fracàs escolar: a Catalunya, sostenen, la taxa és del 23%, mentre que a la resta de l'Estat és de més del 31%.

Brillant. Ara els alumnes estudien més? No. Simplement, a Catalunya, Educació ha deixat de comptar com a fracàs escolar els alumnes que repetien curs, amb l'argument que són joves que ja es podran graduar més endavant. Espectacular. Un gran avenç.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal