Setge al Nocturn 0

489 21/04/2009, 08:42   

El proppassat 19 de desembre el Conseller d’Educació Ernest Maragall va felicitar els alumnes de Nocturn amb una nadala força hostil: va signar l'Ordre que els obliga a fer els dos cursos de Batxillerat en tres anys. La mesura suposa una segregació injusta i discriminatòria, perquè mai no s'havia trepitjat fins aquest límit els alumnes de Nocturn, joves que combinen amb esforç el treball i l'estudi, als quals la Conselleria d'Educació vol expulsar de les aules. A més és il·legal, segons una recent sentència judicial que impedeix l'arbitrarietat administrativa d'obligar cap alumne a fer els dos cursos de batxillerat en tres anys.

És una mesura punitiva perquè castiga els joves; i sobretot els més constants i aplicats, els qui assisteixen regularment a classe, amb perseverança i molts sacrificis personals. És un ucàs palesament dissuasori, que només pretén desanimar els alumnes potencials, amb desraons i paranys, perquè no es matriculin al Nocturn i buidin les aules. Quina paradoxa ! El pla Bolonya ha reduït molts estudis universitaris a quatre cursos, i la pròpia Conselleria regula que qualsevol jove de vint anys pugui obtenir el títol de batxillerat només passant una prova lliure, sense més requisits. Aleshores, quin sentit té obligar els alumnes de nocturn a fer el batxillerat en tres cursos ?

És una decisió irracional, perquè aquests joves provenen del diürn, on molts ja han aprovat el primer curs, i fa impossible l’adaptació curricular. És un disbarat antipedagògic, que trenca el progrés de l’aprenentatge, perquè obliga a romandre tot un any sense cursar cadascuna de les matèries de continuïtat (un any sense català, un sense anglès, un sense matemàtiques, etc.), i fa del tot impossible l’avaluació contínua. És una magallada greujosa, que crebanta i perjudica tots els alumnes de Nocturn, els quals s’hauran d’examinar en Selectivitat d’unes matèries comunes i de modalitat que no poden cursar el tercer any.

Per l’educació, som-hi? No al costat de la hipocresia i la propaganda política. Sí, defensant els alumnes enfront del setge de la Conselleria i el silenci sindical subvencionat; sí, defensant el legítim dret a estudiar de tots els joves que, per diverses raons, treballen i no volen renunciar a la seva formació acadèmica. És per això que demano la derogació d’aquesta Ordre perversa i la consegüent dimissió del Conseller que l’ha signat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal