Acord definitiu per a la llei d’educació sense Iniciativa0

427 22/04/2009, 09:14   

La principal llei de la legislatura es basarà en un pacte entre CiU, PSC i ERC. Els ecosocialistes s’irriten amb la decisió de Maragall de pactar la norma amb l’oposició i Guillot amenaça amb el vot negatiu d’ICV.

La llei d’educació catalana va tancar ahir el tràmit en ponència amb un acord definitiu entre CiU, PSC i ERC i una desorbitada irritació d’ICV-EUiA. La que està considerada la principal llei de la legislatura no comptarà amb l’aval del tripartit com a tal en una situació sense precedents. Els ecosocialistes es van mostrar ahir molt molestos amb l’actitud del PSC de pactar la norma amb CiU i fins i tot se’n va queixar a la tarda en públic el senador Jordi Guillot, en una rotunda intervenció al congrés de la UGT davant la plana major dels polítics catalans i dels sindicalistes. Guillot va acusar el redactat consensuat d’anar contra l’interès sindical i va anunciar obertament que votaran contra la llei si no varia. Tot això passa quan fa només una setmana els socis del tripartit van revisar el denominat Pacte d’Entesa.

El projecte sorgit de la ponència fa un nou redactat del text que en el seu dia va aprovar el govern, que ja aleshores va topar amb la negativa dels ecosocialistes. El conseller d’Ensenyament, Ernest Maragall, ha estat negociant durant mesos amb la diputada de CiU Irene Rigau un plantejament educatiu moderat, al qual també ha contribuït ERC. Per part dels republicans ha participat en les converses Josep Maria Freixanet.

El contingut final de la ponència, amb les transaccions incorporades, defensa amb més claredat el model escolar mixt amb la concertada i la llibertat d’elecció de centre. ICV no es mou en canvi del model de l’esquerra de primar l’escola de titularitat pública. Les diferències s’han mantingut fins al final, tot i que Maragall s’ha arremangat per intentar que el tripartit no aparegués desunit.

Dinar Maragall-Camats

El conseller es va reunir dilluns al vespre al Parlament amb els negociadors del tripartit per intentar que ICV no es desvinculés de l’acord. Però gairebé al mateix temps el secretari general ecosocialista, Joan Herrera, reclamava amb duresa al PSC que no negociés amb CiU, parlant fins i tot de “xantatge”. Maragall i la negociadora d’ICV Dolors Camats van dinar ahir plegats en un darrer intent del conseller d’evitar l’oposició dels ecosocialistes a l’interior del govern però les postures no es van moure. La proposició passarà al juny en comissió, i al juliol al debat en plenari.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal