10.000 alumnes substituiran els seus llibres de text per manuals digitals0

1012 23/04/2009, 09:07   

Uns 10.000 alumnes de secundària d'un centenar de centres públics i concertats de Catalunya substituiran el curs que ve, totalment o en part, els seus llibres de text per manuals digitals en el marc d'un pla pilot impulsat pel departament d'Educació que comprometrà els centres que s'hi acullin a impartir més del 60% de continguts curriculars amb llibres o continguts digitals.

El pla, de quatre anys de durada, oferirà als centres l'opció de fer efectiu el pas al llibre digital des del primer any o bé permetre que coexisteixin els dos sistemes durant el primer curs. En tots dos casos, els docents seguiran la metodologia associada al llibre digital, però mentre que en la primera opció els alumnes hauran de disposar d'un ordinador portàtil personal per seguir les classes lectives i fer els exercicis des de casa, en el segon podran tenir les guies didàctiques en paper que acompanyen el llibre digital com a material de treball.

Si s'opta per la coexistència del material en paper i digital durant el primer any, caldrà garantir que l'alumnat tingui accés fora de l'horari lectiu a un ordinador connectat a internet per poder fer els deures, ja sigui a casa seva, a l'aula d'informàtica, a la biblioteca del centre o a la biblioteca municipal.

Infraestructura

Els centres que s'acullin al pla hauran d'acreditar que disposen d'un ordinador amb connexió a internet, un canó projector muntat permanentment, una pissarra blanca per a la projecció i un sistema per a pissarra digital interactiva.

Educació preveu fer una primera avaluació del pla el curs 2010-2011, i a partir de llavors fer-ne el desplegament a tot el sistema educatiu.

En l'actualitat, 55 centres de secundària ja han substituït, a títol particular i com a part del seu projecte d'innovació, llibres de text per material pedagògic digital, com va avançar l'AVUI a l'inici d'aquest curs. Arran d'aquesta iniciativa, 9.283 alumnes ja estudien amb llibres digitals. En aquests casos, però, els manuals digitals no s'han implantat amb caràcter general sinó només en algunes assignatures.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal