Ordre de Calendari (al febrer tots al Centre?), gestió Borsa de treball, gestió Borsa de treball, "0

1088 23/04/2009, 10:10       #Mesa sectorial,

Ordre del dia:

1) Lectura i aprovació, si escau, de l'Acta 4/2009, de 4 de març de 2009.

2) Informació sobre la prova pilot de les adjudicacions telemàtiques al Baix Llobregat.

3) Proposta de resolució per la qual es dicten instruccions referides a la gestió de la borsa de treball per prestar serveis amb caràcter temporal com a personal interí docent i per a la compactació de les vacants i substitucions en els centres per al curs 2009-2010.

4) Projecte d’ordre per la qual s'estableix el calendari escolar dels cursos, 2009-2010, 2010-2011 i 2011-2012 per als centres educatius no universitaris.

5) Anàlisi de la situació actual.

Resum parcial
4) Projecte d’ordre per la qual s'estableix el calendari escolar dels cursos, 2009-2010, 2010-2011 i 2011-2012 per als centres educatius no universitaris.

Document de treball: Ordre provisional calendari escolar (Accés restringit)

El Departament ha presentat la proposta tal com l'estableix el document, sense pràcticament cap altra explicitació. Especialment pel que fa al període considerat com a "vacances escolars", de cinc dies, que s'estableix entre el febrer i el març a partir del curs 2010-2011.

Les intervencions de la majoria dels sindicats han estat contràries a la proposta, fent especial èmfasi en els problemes de designació de plantilles que pot haver-hi a començaments de curs i al problema de "què fan els nens i els pares" durant aquest període. Hi ha acord general en considerar-lo innecessari i una cortina de fum de la conselleria.

ASPEPC·SPS hem exposat el següent pel que fa a aquest projecte d'ordre:

1. Considerem innecessari modificar el calendari atès que no entenem pas que hi hagi cap problema (greu, com a mínim) amb el calendari actual.
2. Preguntem a l'Administració, arran d'algunes insinuacions velades que s'han fet durant l'exposició prèvia, en el sentit que aquest període del febrer-març era de vacances "pels alumnes", què passa amb el professorat, ja que haurien de ser també vacances com ara les de Nadal, amb els centres tancats (i barrats).

Davant del silenci de l'Administració a la nostra pregunta, hem insistit fins a fer-nos pesats, aconseguint progressivament el suport de la resta de sindicats. Donat que el Departament seguia negant-se a constestar, i argumentava que això no havia d'aparèixer en una ordre, sinó en tot cas a les intruccions d'inici de curs, els hem dit que se'ns estava demanant valorar, opinar i "negociar" una ordre "a cegues", atès que ignoràvem les conseqüències que a nosaltres més ens afecten i pertoquen quant a docents i quant a Mesa Sectorial: les condicions de treball. Els problemes dels pares a l'hora de "col·locar" els seus fills no són cosa de la sectorial, què haurem de fer els professors durant aquests dies, sí.

ASPEPC·SPS hem comminat l'Administració a convocar una sectorial explicant-nos què està pensat per al professorat durant aquests dies, ja que tot indica que no seran vacacionals per al professorat. Abans d'això, no podem valorar el nou calendari per als propers tres anys i ens neguem a negociar-lo. Finalment, l'Administració s'ha compromès a convocar en un breu termini una sectorial per explicar-nos quins plans té en aquest aspecte.

5) Anàlisi de la situació actual.

Un punt, aquest, que d'entrada suggeria tota mena d'incògnites. S'ha presentat a la reunió el director general, Camil Fortuny, i ens ho ha explicat, no sense manifestar prèviament dues qüestions. La primera, que estava molt satisfet del "bon ambient" que es respirava a la sectorial (?); la segona, que malgrat la guerra de xifres sobre el seguiment de la vaga, les dades del Departament eren les correctes. A continuació ha entrat en matèria.

El director general ha manifestat als sindicats que venia per explicar-nos una sèrie de projectes que estaven rondan pel cap dels "cardenals grisos" del Departament un cop s'havia determinat "congelar" la proposta d'hores extres. Projectes que responen, tots ells a un fet que ha exposat amb claredat inusual: l'agument pressupostari per a plantilles docents previst per al proper exercici és INCREMENT ZERO. Això no obstant, les previsions d'augment de plantilla docent, entre primària i secundària, són d'entre 1500 i 2000 docents.

Com es menja això? Se'ns ha exposat que a la reunió de les juntes de directors a caixafòrum i a alguna de posterior -de les quals tothom en tenia ja notícia- s'havien considerat algunes propostes, encara no decidides, i que en el moment que estiguin degudament madurades es presentaran a la mesa sectorial. A continuació s'ha fet una síntesi dels suggeriments/propostes/queixes aportats per les juntes de directors, amb la inestimable col·laboració d'Axia (no citada explícitament, però sí implícitament), que el Departament està considerant:

- Supressió de les reduccions per càrrecs de coordinació (inclou tutories), de manera que tothom, excepte els càrrecs directius, estaria a 18 hores lectives. Augment no precisat del complement en cada cas.

- Suprimir la consderació de l'hora del pati com a horari laboral (primària, bàsicament), així les 23h lectives de primària serien “efectives”.

- Dotació de mecanismes a les direccions per combatre “l'absentisme” laboral del professorat (sic).

- Reducció/supressió de línies de batxillerat i FP en aquells centres amb contrastat absentisme de l'alumnat.

- Racionalització de les destinacions en comissió de serveis a serveis educatius etc.

ASPEPC·SPS ha manifestat que si es vol estalviar s'ha de predicar amb l'exemple: per què es nomenen directors de zona encara sense competències? Per què dota l'IOC, teòricament a distància, amb resursos més propis d'un macroinstitut a l'antiga seu de la delegació de Barcelona a Paral·lel? Per què es manté la tendència a inflacionar de superestructures burocràtiques el Departament?

Tot indica que les mesures que s'estan consideran parteixen de la base que el professorat és el “xocolata del lloro”. D'altra banda, què pretén “negociar” el Departament si simultàniament està treient decrets i ordres que apliquen una llei que encara no està aprovada i sota quin marc pretén aquesta “negociació”?

El “bon rotllo” que el director general havia detectat en incorporar-se a la reunió ha anat desapareixent a mesura que aquest senyor anava desplegant les seves idees.

ASPEPC·SPS ha reclamat la convocatòria d'una mesa sectorial perquè se'ns informi del “misteri” de l'IOC, com s'hi accedeix etc. L'Administració ha respòs que sí, que en convocarà una per informar sobre això, però que en aquell moment no ens podia donar la informació perquè ell mateix -el director general- n'ignorava el funcionament. Li hem replicat que sembla ser que ningú ho sap. I que ho volem saber.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal