Exclusió escolar0

673 28/04/2009, 09:30   

És trist veure com tots els mitjans estan reduint el debat sobre el futur de l´educació a casa nostra (arran de la futura llei d´Educació) a una qüestió tan en el fons irrellevant com és si els pocs centres que encara separen els nois i noies reben o no concerts. Hi ha elements molt més importants que a penes tenen presència mediàtica. Per exemple, si el nostre sistema serà capaç de posar fi a l´autèntica segregació, la que es produeix entre alumnes amb i sense discapacitat.

L´experiència de molts païsosi comunitats autònomes ha demostrat que l´eliminació de la doble xarxa (escoles ordinàries i escoles especials) no només és possible sinó que beneficia el conjunt de l´alumnat, amés de fer-nos millor com a societat, i en canvi Catalunya continua ocupant el primer lloc en el ranking espanyol d´exclusió escolar.

Segons dades del MEC, només el 54,3 per cent dels prop de 15.000 alumnes amb necessitats educatives especials que hi ha a Catalunya estan escolaritzats en centres ordinaris. En el conjunt de l´Estat, la mitjana és del 78,4 per cent i en comunitats com Cantàbria o les illes Balears gairebé s´arriba al 90 per cent. I la futura llei conté un article, el 78.4 i 78.5, en el qual es deixa la porta oberta perquè aquesta segregació es perpetuï.

La llei tampoc no aposta per un model d´escola que consideri la transformació dels centres d´educació especial en suports als ordinaris o altres opcions que permetin l´èxit de la inclusió amb els recursos actualment ja existents i valuosos.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal