No a les noves propostes del conseller d'educació0

451 29/04/2009, 09:45       #Mobilitzacions, #LEC,

Les mobilitzacions del 19 de març han posat de manifest l'oposició del professorat i sectors de la comunitat educativa a la LEC i a la política educativa del Departament i van obligar al conseller a congelar públicament la mesura de "l'increment voluntari de la jornada lectiva". No obstant el Departament, obviant aquest sentir i les necessitats que té avui plantejades l’ensenyament públic, continua buscant mesures i complicitats que li permetin retallar per al proper curs les actuals plantilles dels centres educatius públics.


En aquest sentit, a la mesa sectorial el dia 22 d’abril, el Director General de Recursos del Sistema Educatiu (DGRSE) ens va informar a les organitzacions sindicals que en les reunions que havia mantingut el Departament amb les Juntes Centrals de Directors/es de primària i secundària havien sortit una "pluja d’idees", així, com si fos cosa de tots i totes les presents a les esmentades reunions, que el departament estava estudiant i disposat a aplicar el curs vinent.

Aquesta "pluja d’idees" la va concretar en les següents mesures:

1.- Treure les hores de coordinació ( inclosa tutoria ) de l’horari lectiu.
D’aquesta manera el professorat dedicaria tot l’horari lectiu a l’atenció directa a l’alumnat en classe. Les tasques de coordinació i tutoria es farien durant la resta de l’horari de permanència al centre. Aquest professorat rebria un complement retributiu.
2.- No considerar les hores d’esbarjo com activitat lectiva.
Aquesta mesura implicaria que el professorat veuria incrementat el seu horari lectiu en el temps que no li pertoqués vigilància de pati.
3.- Retallar plantilles centre a centre, sobretot en aquells que estan per sobre dels altres.
El Departament així mateix contempla també altres mesures, algunes de les quals ja ha anunciat a alguns centres que les aplicarà:

  • Reducció de grups de Batxillerat i de FP, que, a criteri del Departament, tinguin “un nombre d’absentisme escolar que no justifiqui el seu manteniment”
  • Reducció de centres que imparteixen el batxillerat nocturn
  • Reduir el nombre de professorat que actualment està en comissió de serveis a l’administració, els serveis educatius i programes de formació
  • Reduir l’absentisme laboral

El DGRSE va manifestar que el departament en un termini de dues setmanes comunicaria a les direccions i a les organitzacions sindicals la mesura o les mesures que pensava aplicar.

Paral·lelament el DGRSE manifesta la voluntat de la conselleria d’obrir un procés de negociació a la mesa sectorial sobre la base de l’elaboració d’un protocol de temes que ambdues parts considerem necessari negociar.

Davant aquesta situació les organitzacions sotasignades manifestem:

1.- El nostre més absolut rebuig a les mesures que el departament està proposant aplicar perquè suposa una reducció de les actuals plantilles del centre.
Aquestes mesures van més enllà de la crisi, la seva implementació suposa carregar el pes de la crisi sobre el professorat i l’ensenyament públic i, un cop superada aquesta, seran molt difícils de redreçar. A més són mesures, que no aporten solucions a les necessitats i mancances de l’ensenyament públic, sinó tot el contrari, ja que van encaminades a deteriorar la seva qualitat actual.
2.- Que les organitzacions sindicals no ens tanquem a cap possibilitat de negociació que sigui creïble i que pugui suposar millores per l’ensenyament públic i la seva qualitat i per les condicions de treball del professorat. En aquest sentit entenem que la negociació s’ha de realitzar a partir de la plataforma reivindicativa refrendada massivament pel professorat en les mobilitzacions del 19 de març.
3.- No obstant davant l’oferta de negociació del departament volem precisar:

- Que és, com a mínim, sospitós que se’ns hagi sistemàticament exclòs de la possibilitat de plantejar propostes i ara se’ns ofereixi la possibilitat etèria i de durada indefinida d’elaborar conjuntament un protocol de negociació, mentre l’administració aplica paral·lelament les restrictives mesures esmentades anteriorment i que, per suposat, no està disposada a negociar.
- Que tot sembla indicar que la conselleria pretén, distreure l’atenció del professorat, “marejar la perdiu,” i donar una imatge que no es correspon amb la realitat, per guanyar temps i crear falses expectatives que afebleixin les mobilitzacions.

4.- Les organitzacions sindicals sotasignades ens refermem en el calendari unitari de mobilitzacions i fem una crida al professorat a participar activament en les mobilitzacions que s’hi proposen.

Així mateix fem una crida a les Juntes de direcció de primària i secundària, als equips directius i als claustres a rebutjar públicament les propostes restrictives que s’estan proposant.

USTEC·STEs CCOO ASPEPC-SPS FETE-UGT CGT


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal