Montilla i Mas estudien un acte junts per segellar la LEC0

523 29/04/2009, 10:20       #LEC,

El president de la Generalitat, José Montilla, i el líder de CiU, Artur Mas, estan estudiant la possibilitat de presentar conjuntament l'acord final entre socialistes i nacionalistes sobre la llei d'educació (LEC). Mas va explicar ahir en una reunió amb empresaris al Círculo Ecuestre que, "si tot va bé", en els propers dies els dos polítics anunciaran junts que tenen un acord sobre aquesta "llei de país".

Posteriorment fonts de Presidència van confirmar que estan en converses amb CiU sobre aquesta possible escenificació, i ho van atribuir a una petició dels nacionalistes. Aquests volen deixar clar que han contribuït de forma decisiva a negociar la llei, tot i estar a l'oposició.

Ara com ara tant ERC com ICV queden al marge de la presentació, en el cas dels ecosocialistes perquè a més estan en contra dels punts centrals de la norma.

Mas va comunicar a Montilla en la seva darrera trobada que CiU estava disposada a pactar amb el PSC la llei d'educació, encara que no tingués el suport dels altres socis del tripartit. Serà l'únic cas en el qual CiU no reclamarà una posició unitària prèvia dels membres del govern, perquè considera que es tracta d'una normativa del tot excepcional.

Moltes al·legacions

Montilla va ordenar al conseller d'Educació, Ernest Maragall, obrir negociacions amb CiU sobre el projecte del govern, després que aquest va rebre 250.000 al·legacions, procedents sobretot de l'escola concertada. El projecte de llei, que ja va topar amb el rebuig d'ICV quan es va debatre al consell de govern, ha estat després modificat substancialment al Parlament. Ara ha acabat el treball en ponència, i a partir d'aquí passarà a ser votat primer en comissió i després al ple. Fins al final del tràmit es poden debatre esmenes, però no pas noves, sinó les ja presentades i que quedin vives.

D'aquesta manera ho pensen fer ICV i també el PP, en aquest cas en desacord amb la normativa perquè consagra el català com a llengua vehicular de l'ensenyament.

Relacionat

Compareixença d'ASPEPC·SPS davant del Parlament de Catalunya

Entrevistes d'ASPEPC·SPS amb els grups parlamentaris

Esmenes a la LEC presentades per ASPEPC·SPS

SECUNDARIA.INFO núm. 12. Resum de les esmenes a la LEC presentades al Parlament

Butlletí de la Federació ASPEPC·SPS. Octubre 2008. Comunicat sobre la LEC


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal