El text de la LEC tira endavant sense el suport d'Iniciativa0

451 06/05/2009, 09:15       #LEC,

La ponència parlamentària va acabar ahir i dijous es votarà la llei· El text té el suport del PSC, CiU i ERC

La Llei d'Educació de Catalunya (LEC) ha estat pactada per PSC, CiU i ERC, una nova majoria de què s'ha quedat fora un dels socis de govern, ICV. La portaveu, Dolors Camats, ha dit que la seva formació no donaria suport a la llei perquè no era 'de país, ni de consens, ni del pacte nacional per l'educació'. Després de tres mesos de negociacions, la ponència del parlament encarregada de debatre el projecte de llei ha acabat avui la seva tasca.

De la feina de la ponència n'ha sortit el nou text, que incorpora moltes de les esmenes aportades per CiU i que Iniciativa considera, com ha dit reiteradament, no assumible. El text preveu que en vuit anys s'haurà d'aconseguir una inversió en educació del 6% del PIB. A més, la immersió lingüística queda blindada i s'elimina la doble xarxa d'escoles públiques i concertades. D'una altra banda, la llei permetria d'aplicar unes mesures polèmiques que ja han aixecat discrepàncies: la possibilitat de concertar centres de Batxillerat i FP, o centres que separen per sexes. Aquests són, però, només alguns dels aspectes que introduirà la nova llei.

A favor

Dels partits que han dit que hi votarien a favor dijous, Convergència i Unió ha assegurat que, gràcies a les seves esmenes, aquesta és una llei de país. És més, ha avançat que, si la llei es manté tal com ha estat redactada, no la canviarien en el cas que recuperin el govern. D'una altra banda, Esquerra Republicana ha dit que es tracta de la llei 'més important d'aquesta legislatura'. Finalment, el PSC ha remarcat que la llei, que s'aprovarà amb el suport del 80% de la cambra, incorpora aspectes decisius com ara la capacitat de decisió sobre l'organització del currículum.

En contra

No tothom, però, està content amb aquesta llei. Segons Dolors Camats, portaveu d'Iniciativa, tot i considerar positius molts aspectes del text, el seu partit no pot avalar una norma que dibuixa un model educatiu tan obert que abocarà l'escola a un escenari de desestabilització. Camats critica que la LEC 'equipara els drets de l'escola pública i la concertada, però no equipara les obligacions', de manera que el sector concertat en surt reforçat, al seu parer, sense assumir les mateixes càrregues que els centres públics.

També hi votarà en contra el PP, però per uns altres motius. Els populars, que asseguren que no la llei s'aprovarà sense un consens social ampli, estudia, fins i tot, dur-la al Consell Consultiu. Ciutadans, per la seva banda, també la rebutja.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal