Polèmica a Madrid per l'habitual rànquing de centres0

398 07/05/2009, 08:45   

La prova de coneixements i destredes indispensables (CDI) a què es van sotmetre ahir a la Comunitat de Madrid 53.000 escolars de sisè de primària segueix ancorada en la polèmica. Més que per la duresa de les exercicis de llengua i matemàtiques, per l'extens qüestionari personal, familiar i del centre on estudien.

Els sindicats UGT i CCOO i la FAPA Giner de los Ríos van denunciar que l'examen "només serveix" a l'Executiu d'Esperanza Aguirre "per fer un rànquing de centres" i per estigmatitzar, amb la seva publicació directa o indirecta, aquells que presenten un nivell més baix.

Els nens han de facilitar dades tan personals com l'edat a què van començar a anar a l'escola, amb qui viuen, on van néixer ells i els seus pares, quan van arribar a Espanya, el nivell d'estudis dels seus progenitors i la professió actual entre més de 20 propostes.

CONFIDENCIALITAT

Els sindicats tenen motius per denunciar-ho. La primera prova, portada a terme el 2004, va produir una autèntica convulsió al fer-se públiques les notes que van treure tots els col.legis. El 2005, Aguirre va canviar de tàctica: des d'aleshores s'evita la publicitat de les llistes però es permet als centres que en facin públic el resultat o el comuniquin a qui el sol.liciti. Els resultats acaben sempre a la premsa. "Les avaluacions són necessàries, però com fan altres autonomies, amb rigor, confidencialitat i en el seu context per detectar els problemes i aportar solucions", va defensar un portaveu d'UGT.

El mateix Defensor del Poble, Enrique Múgica, ha intervingut en l'assumpte i ha demanat a la Conselleria d'Educació que adopti "les mesures que siguin necessàries" en la custòdia i difusió de les proves perquè no s'estableixin llistes ni comparacions. L'examen d'aquest any planteja qüestions com quina és la capital de Romania, on desemboquen el Tajo i l'Ebre, quants segles són 400 anys i quants ous hi ha en dues dotzenes i mitja. De passada, afegeix una altra mesura polèmica: preveu que els que suspenguin facin cursos de reforç a l'estiu.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal