Revàlida menor0

411 07/05/2009, 08:47   

La debilitat manifesta del nostre sistema educatiu justifica de sobres l'examen que van haver de passar ahir els nens de Catalunya i de Madrid que cursen l'últim any d'ensenyament primari. És millor saber per endavant quines són les carències dels alumnes que el pròxim curs iniciaran la secundària que no pas continuar alimentant les estadístiques que any rere any deixen constància de la ineficàcia del nostre ensenyament.

El fet que la prova no computi en el currículum acadèmic dels examinats li treu dramatisme i fa més versemblants els resultats, un aspecte que reforça el fet que els que corregeixen són mestres diferents dels de cada centre --avaluació exterior--, cosa que en principi exclou qualsevol ombra de favoritisme en la puntuació.

Més discutible és la decisió de la Comunitat de Madrid de divulgar les notes de cada col.legi perquè, com ha dit el Defensor del Poble, no té justificació pedagògica i pot donar peu a una insana competència entre centres i fins i tot entre alumnes. Sembla més prudent el mètode seguit a Catalunya --cada escola té només informació dels seus resultats--, perquè així s'eviten estigmes i prejudicis sense que l'Administració deixi de disposar de les dades en relació al grau de coneixement de català, castellà i matemàtiques que tenen els nens, que d'això es tracta i no de fomentar el classisme escolar.

Posar altres pegues a la prova no té gaire sentit. Només cal rememorar els baixos índexs de solvència del nostre sistema educatiu i l'alarma dels especialistes davant les llacunes que presenta l'educació dels nostres joves per arribar a la conclusió que qualsevol mesura correctora ha de ser benvinguda.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal