La Llei d'Educació de Catalunya arriba al parlament0

416 07/05/2009, 11:01       #LEC,

Els diputats voten avui el text de la nova llei d'educació.ICV es queda al marge del pacte entre PSC, CiU i ERC.

El Parlament de Catalunya vota avui el text de la nova Llei d'Educació de Catalunya (LEC), pactada dimarts per PSC, CiU i ERC i que no té el suport de l'altre soci de govern, ICV. La ponència encarregada de debatre el projecte de llei presentà dimarts el nou text, que incorpora moltes de les esmenes aportades per CiU i que Iniciativa considera inassumible. El text preveu que en vuit anys s'aconsegueixi una inversió en educació del 6% del PIB.

Entre alguns dels aspectes destacats de la llei, hi ha el blindatge de la immersió lingüística i l'eliminació de la doble xarxa d'escoles públiques i concertades. També permet que que es puguin concertar centres de Batxillerat i Formació Professional i centres que separen per sexes. I són justament aquestes mesures les que han generat més polèmica i alguns dels motius pels quals Iniciativa no votarà avui a favor del text. Segons que deia dimarts la portaveu parlamentària d'ICV, Dolors Camats, la LEC 'equipara els drets de l'escola pública i la concertada, però no equipara les obligacions'.

El cas és que el nou text de la llei serà aprovat avui pel 80% de la cambra catalana, ja que té el suport del PSC, ERC i del principal grup de l'oposició, CiU, el qual ha reiterat que aquesta era una llei de país, ja que incorporava moltes esmenes dels convergents.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal