Descongelació hores extres, reducció de plantilles i la desaparició del batxillerat nocturn0

788 08/05/2009, 08:29       #Mobilitzacions,

Resposta unitària dels sindicats a la descongelació de les hores extres, la reducció de plantilles i la desaparició del batxillerat nocturn. A la mesa sectorial del dia 5 de maig, el Departament va concretar per escrit algunes de les mesures que les organitzacions sindicals ja havíem denunciat i que pensa aplicar el curs vinent.

Aquestes mesures són:


1.- Treure les hores de coordinació de l’horari lectiu en els centres públics amb pla d’autonomia (PAC) que voluntàriament vulguin acollir-s’hi. D’aquesta manera el professorat dedicaria tot l’horari lectiu a l’atenció directa a l’alumnat a classe. Això comportarà una ampliació de l’horari fix de permanència al centre per realitzar aquestes tasques de coordinació.

Aquest professorat rebria un complement retributiu que oscil·larà entre els 180 i 300 euros a primària i fins a 350 euros a secundària, segons que la responsabilitat de coordinació estigui considerada com a ordinària o específica (addicional) respectivament.

Amb aquesta mesura el Departament preveu retallar en els centres que s’hi acullin, ½ dotació de professorat a cada centre de primària i entre ½ i dues dotacions a cada centre de secundària i formació professional segons el seu nombre d’unitats.

2.- a) Increment “voluntari“ de la jornada lectiva (hores extres) en centres amb pla d’autonomia (PAC).

b) Increment “voluntari“ de la jornada lectiva en tots els centres públics per tal de cobrir substitucions inferiors a la jornada ordinària (reduccions dels majors de 55 anys, reduccions de jornada... “quan no es pugui nomenar un substitut“.

En ambdós supòsits el professorat de primària haurà de fer 27 hores lectives i el de secundària 21 i el seu horari de permanència es veurà incrementat proporcionalment. Així mateix, rebrà un complement de 300 euros a primària i de 330 euros a secundària.

3.-  El Departament no ha inclòs en el document la proposta que va realitzar a la mesa sectorial de la setmana anterior de considerar no lectiu el temps d’esbarjo.

Considerem que l’impacte d’aquesta mesura i el descontent que provocaria als CEIP, a més de les pressions que hem exercit, han fet que el Departament no la incorpori a l’actual proposta. Malgrat tot, atesa l’ambigüitat amb què ha respost el Departament als sindicats sobre la intenció d’aplicar-la o no en el futur, exigim del Departament una resposta clara i precisa sobre aquest punt per tal que sigui descartada de manera definitiva.

 4.- Ens refermem que mesures anunciades en la mesa anterior ja s’estan presentant a algunes direccions:

  1. Reducció de grups de batxillerat i d’FP que, a criteri del Departament, tinguin “un percentatge d’absentisme escolar que no justifiqui el seu manteniment”.
  2. Reducció de centres que imparteixen el batxillerat nocturn.
  3. Reduir el nombre de professorat que actualment està en comissió de serveis a l’Administració, als serveis educatius i en programes de formació.

Les organitzacions sotasignades manifestem que, tot i l’intent de fer menys punyent el contingut de la proposta d’acord de govern, fruit del procés de mobilitzacions, reiterem el nostre més absolut rebuig a les mesures que el Departament està proposant aplicar perquè suposen una reducció de les actuals plantilles dels centres i, per tant, creen les condicions per deteriorar la qualitat de l’ensenyament públic.

El Departament d’Educació necessita de la voluntat i de la col·laboració del professorat i les direccions per poder portar a terme aquestes mesures. Per això, FEM UNA CRIDA AL PROFESSORAT A NO ACOLLIR-SE A AQUESTES MESURES. Som conscients que La seva aplicació a tot el professorat suposaria un greu retrocés en les nostres condicions de treball.

En aquest sentit, EXIGIM AL DEPARTAMENT LA RETIRADA DE LES PROPOSTES PRESENTADES, si no ho fa, ens veurem obligats a convocar una nova vaga al juny. Per tant, ens refermem en el calendari unitari de mobilitzacions i fem una crida al professorat a participar activament en les accions que s’hi proposen.

Així mateix, fem una crida a les juntes de direcció de primària i secundària, als equips directius i als claustres a rebutjar públicament les mesures restrictives que s’estan proposant.


12 DE MAIG, CONCENTRACIONS A LES 19 HORES pl. de St Jaume de Barcelona


USTEC·STEs       CCOO      ASPEPC·SPS    FETE-UGT       CGTCARTA ENVIADA PELS SINDICATS PRESENTS A LA MESA SECTORIAL AL DIRECTOR GENERAL DE RECURSOS HUMANS DEL SISTEMA EDUCATIU RESPECTE A LES "NOVES" PROPOSTES DEL DEPARTAMENT

DIRECTOR GENERAL DE RECURSOS DEL SISTEMA EDUCATIU
SR. CAMIL FORTUNY
SR,

Pel present escrit les organitzacions sindicals sotasignades, representatives en la mesa sectorial de negociació del personal docent no universitari, volem manifestar-li el nostre desacord i el nostre rebuig a les propostes sobre les mesures a aplicar en els centres educatius públics que va plantejar el Departament d’Educació a l’esmentada Mesa Sectorial de 5-05-09.

En aquest sentit volem fer-li arribar algunes consideracions:

1.- Tant la possibilitat que les tasques de coordinació es desenvolupin fora de l’horari lectiu com la possibilitat “voluntària” d’increment de la jornada lectiva (hores extres) en determinats centres i determinades situacions, són mesures encaminades a retallar les plantilles dels centres públics i a crear condicions per afavorir un empitjorament de la qualitat educativa que aquests ofereixen, ja que la sobrecàrrega de treball que suposen aniria en detriment de l’atenció qualitativa, tant individual com col·lectiva, a l’alumnat, del treball col·lectiu i en equip del professorat i, a més, desgavellen l’organització i el funcionament actual dels centres educatius públics.

2.- Les mesures proposades suposen un important retrocés en les condicions de treball del professorat absolutament inacceptable.

3. – Lamentem profundament que les mesures facin recaure el pes de la crisi únicament sobre l’ensenyament públic i el seu professorat, mentre que per altres vies s’anuncia a la societat la concertació dels ensenyaments post-obligatoris.

4.- El plantejament de negociació que fa el Departament d’Educació és fals i no concorda amb l’actuació de bona fe que haurien de requerir legalment aquests processos. En aquest sentit, deplorem que el Departament entengui que negociació col·lectiva és sinònim de submissió sindical. No és admissible que es pretengui negociar l’aplicació d’unes mesures mentre s’afirma que igualment s’aplicaran, sense qüestionar-ne ni la validesa ni la possibilitat d’aplicar-ne d’altres adreçades a millorar la qualitat de l’ensenyament públic i a fer realitat que l’educació és una prioritat de govern.

5.- Amb la proposta d’aquestes mesures és menysprea l’opinió d’un professorat que es va mobilitzar massivament el 19 de març.

Per tant, reiterem la nostra oposició a les propostes esmentades, n’exigim la retirada i fem responsable el Departament d’Educació del conflicte educatiu que generarà amb aquestes propostes.
Atentament,

USTEC·STES           CCOO         ASPEPC·SPS             FETE-UGT


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal