PSC, CiU i ERC segellen una llei d'educació a punt per perdurar0

431 09/05/2009, 10:11       #LEC,

La llei d'educació de Catalunya (LEC) va superar ahir el penúltim tràmit parlamentari i encara ja la recta final per ser ratificada finalment al ple, cosa que podria succeir d'aquí a 13 dies, segurament a mitjans de juny o, com a més tard, a principis de juliol. Recorrent a aquest qualificatiu tan de moda per temes futbolístics, es tracta d'una norma històrica. I no sols per la seva enorme transcendència social, sinó per les inusuals coalicions polítiques que ha deparat.

A la comissió d'Educació que ahir va donar via lliure al projecte es va tornar a evidenciar un acord que va més enllà fins i tot de la sociovergència, ja que PSC, CiU i ERC van reforçar el compacte bloc favorable al text renunciant fins i tot a les seves últimes esmenes particulars. Tot per una "majoria immensa" --segons paraules del socialista Daniel Font-- per aconseguir una llei estable i evitar que es modifiqui governi qui governi. Per contra, ICV-EUiA es va separar dels seus socis del tripartit i va mantenir per al ple una trentena de rectificacions malgrat coincidir en altres punts.

DRETS I OBLIGACIONS

Les principals reprovacions a la LEC efectuades per la portaveu d'aquest grup parlamentari, Dolors Camats, són que "no es resol l'encàrrec social d'evitar l'enfrontament entre l'escola pública i la concertada" i que "es deixen de costat elements fonamentals com la concepció d'una societat mixta", en referència al vistiplau que es dóna als centres que separen alumnes per sexes.

"S'equiparen les escoles en drets però no en obligacions", va seguir Camats. No obstant, ni les seves paraules ni les dels portaveus del Partit Popular i de Ciutadans --especialment molestos per l'eliminació de la tercera hora de llengua castellana-- van fer efecte en els defensors de la LEC.

Abans que intervinguessin ICV-EUiA, PP i Ciutadans, el portaveu socialista ja havia avisat que votaria en contra de totes les esmenes d'aquestes formacions. Al cap i a la fi, amb aquesta llei s'ha aconseguit aquest ampli consens que reclamava fa mesos el conseller d'Educació, Ernest Maragall. Una majoria que segueix sense obtenir el recolzament de part de la comunitat docent, disposada a tornar a fer vaga en breu.

Però tampoc això espanta el bloc PSC-CiU-ERC. A més de Font, que va alabar la "vocació integral" de la norma, la convergent Irene Rigau la va definir com una "llei de Parlament" i "de país", mentre que el republicà Josep Maria Freixenet la va qualificar de "catalanista, social" i, és clar, d'"històrica".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal