El Consell Escolar rebutja el nou calendari que proposava una setmana al febrer0

512 12/05/2009, 08:31   

El descarten pel pròxim curs i apunten aspectes climatòlogics, socials i pedagògics per aplicar-lo el curs 2010-2011.

El Consell Escolar de Catalunya ha descartat la proposta de reforma del calendari escolar per al pròxim curs. I apunten que cal replantejar diferents aspectes perquè entri en vigència de cara als cursos 2010-2011 o el 2011-2012. D'altra banda, la comissió d'Educació del Parlament de Catalunya va aprovar el dictamen de la futura Llei d'Educació de Catalunya amb els vots de PSC, ERC i CiU.

El Consell Escolar de Catalunya ha rebutjat la proposta de reforma del calendari escolar que va presentar el passat 11 de febrer el Departament d'Educació i que va remetre al president d'aquest òrgan consultiu, Pere Darder. Durant el ple que es va celebrar dimecres, els representants del Consell van emetre un dictamen desfavorable en el qual recomana al conseller, Ernest Maragall, no aplicar el nou calendari el curs que començarà el setembre vinent. Tanmateix, a hores d'ara, tampoc veuen viable aplicar-lo els cursos pròxims -2010/2011 i 2011/2012- tal com està plantejat des del departament. La proposta preveia avançar una setmana l'inici de les classes i establir una setmana de vacances el mes de febrer. Mentre que durant el mes de juny, les escoles d'educació infantil i primària mantindrien l'horari habitual de tot el curs i, d'aquesta manera, s'eliminaria l'intensiu. De la mateixa manera, Educació va deixar la porta oberta perquè l'entrada en vigor del nou calendari escolar pugués ser el curs 2009-2010 o es deixi aprovada la reforma per aplicar-la el curs 2010-2011.

Calor, pedagogia i societat

Tres mesos després, el Consell Escolar no veu amb bons ulls la reforma i considera que no és aplicable en cap cas si no hi ha un replantejament de tres aspectes: el climatològic, el social i el pedagògic. Respecte a la calor a les aules durant el final de curs, fonts del Consell Escolar van explicar que cal replantejar la jornada intensiva del juny i, fins i tot, es planteja a ampliar-la al mes de maig.

En segon lloc, l'aspecte social que preocupa és la cobertura que el departament està diposat a garantir durant el període de vacances del mes de febrer. En aquest sentit demanen que es "garanteixi que durant els períodes no lectius de setembre, febrer i juny els centres educatius" es mantinguin "oberts amb activitats de lleure" i que es garanteixi "la qualitat d'aquestes activitats i l'accés de tot l'alumnat".

Finalment, en l'aspecte pedagògic, preocupa com es podran reorganitzar els centres escolars i prepararan el curs si les classes comencen una setmana abans -7 de setembre-. Consideren que s'haurà de preparar el curs amb "menys temps". Sobre la taula queden aquests i d'altres inquietuds per resoldre. Des del Consell s'haurien compromès amb el departament a continuar treballant en la proposta de calendari.

Relacionat

Mesa Sectorial del 5 de maig. Confirmat, al febrer 'Tots al centre' i, si no, al juliol, 'Hores extres'...


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal