Els professors de català es revolten0

496 12/05/2009, 08:42       #Mobilitzacions, #LEC,

La reducció d’hores de català a les escoles ha indignat el professorat d’aquesta matèria. Ara fa uns mesos més de cent escriptors van signar un manifest en defensa del català al Batxillerat. Quan la LEC comença els darrers trams parlamentaris, els professors reinicien les reivindicacions amb el suport d’Òmnium Cultural i Plataforma per la Llengua.

La reducció d’hores lectives de català que propugna la nova LEC ha posat en peu de guerra el professorat de secundària. Tant és així que des del Sindicat ASPEPC·SPS s'ha constituït una plataforma per denunciar aquest fet i pressionar la Conselleria d’Educació per retractar-se’n.

Just quan la LEC està a punt d’iniciar el darrer tram parlamentari, la Plataforma de professors en defensa del català al batxillerat farà avui un acte conjunt amb Plataforma per la Llengua i Òmnium Cultural per posar sobre la taula les reivindicacions del professorat respecte aquest aspecte del nou pla d’educació i aconseguir recuperar el tracte de l’assignatura de Llengua i literatura catalanes com a matèria troncal.

Josep Ramon Recordà, professor de l’IES Manolo Huguet i un dels impulsors de la plataforma, assegura que amb els canvis de la nova legislació en matèria d’educació a Catalunya s’està anant a contra corrent. “Cada setmana fèiem tres hores de català i ara ens obliguen a fer-ne només dues sense modificar el programa ni canviar els llibres. Senzillament no ens dona temps d’explicar-ho tot i els alumnes arribaran mal preparats a la selectivitat. L’única manera que hi haurà de fer-los aprovar l’assignatura de català serà posant exàmens massa fàcils com el de l’any passat”, diu el professor. Segons Recordà passar de tres a dues hores a la setmana representa una pèrdua anual d’unes cent hores de docència de llengua cada curs tenint en compte els dies festius i els exàmens.

El Secretari General d'ASPEPC·SPS s’ha mostrat molt satisfet del nombre d’adhesions al Manifest en defensa del català al Batxillerat presentat el juny de l'any passat i del suport directe d’entitats com Òmnium Cultural i Plataforma per la Llengua. “S’han adherit a la nostra causa més de cent escriptors, més de trenta professors universitaris i uns cinc-cents professors de secundària”, explica en declaracions al SingularDigital.

Després de l’acte reivindicatiu que tindrà lloc demà a la seu d’Òmnium Cultural la Plataforma enviarà una carta al Conseller Maragall demanant una entrevista personal per mostrar el seu desacord i demanar-li que reconsideri la reducció d’hores de català. No és, però, la primera vegada que demanen una reunió amb el Conseller. “La primera vegada no va ni tan sols respondre però ara no estem sols i esperem que tenir darrere tantes adhesions i el suport directe d’Òmnium i Plataforma per la Llengua ens serveixi per ser més visibles i escoltats”, aclareix Rodà.

Des d’Òmnium Cultural consideren que recolzar aquesta iniciativa dels professors de llengua catalana és un tema de coherència amb els eixos de treball de l’entitat. “Hem estat donant suport a la Plataforma pel català a l’escola a primària i secundària i ara ens sumem a les reivindicacions d’aquesta nova Plataforma sent, a més, part activa”, exposen des d’Òmnium.

Per la seva banda Plataforma per la Llengua també veu “lògiques i raonables” les reivindicacions dels professors de català a la Secundària. Segons un dels seus portaveus de l’entitat, Martí Gasull, “en un moment on tot Europa està precisament reforçant les llengües a l’escola no podem plantejar-nos reduir hores aquí tenint en compte que el baix nivell de català que té l’alumnat”.

Pel que fa la implicació dels partit polítics els promotors de la plataforma asseguren que no s’han mullat gens. “Hem rebut bones paraules de CiU i d’ERC però han estat això, només paraules”, diuen des del Sindicat de Professors de Secundària.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal