El fracàs escolar a secundària augmenta0

1344 18/05/2009, 09:57       #LOGSE,

Tant de debat al voltant del model educatiu, però resulta que el fracàs escolar a Catalunya i al conjunt d'Espanya no para de créixer.

Segons dades corresponents al curs 2005-2006 --les últimes publicades pel Ministeri d'Educació--, el 30,8% dels estudiants espanyols no acaben l'educació secundària (ESO), és a dir, gairebé un de cada tres. Catalunya està per sota d'aquesta mitjana de fracàs, però inquieta que un 28,4% dels alumnes catalans renunciïn a continuar estudiant a les portes d'acabar la secundària.

El curs 1999-2000, la mitjana espanyola de fiasco escolar era del 26,6%. Aquell curs va coincidir amb el final de la implantació de la LOGSE i amb la finalització de les transferències educatives a les comunitats autònomes. Sis anys després, l'índex havia crescut una mica més de quatre punts percentuals. A Catalunya, la progressió entre els mateixos cursos va ser de pràcticament quatre punts.

EL PAÍS VALENCIÀ, AL CAPDAVANT

Segons les dades del Ministeri d'Educació, publicades per la revista Papeles de economía española, el País Valencià s'anota l'augment més alt de fracàs escolar, ja que va passar del 25,3% al 39,7% en els sis anys esmentats. Així mateix, és altament preocupant la dada d'Andalusia, on el 2006 van abandonar els estudis abans d'acabar l'ESO el 34% dels joves estudiants, mentre que sis anys abans aquesta proporció havia estat del 26,7%. Les Illes Balears (38%) i les Canàries (35,9%) tampoc en surten ben parades.

En canvi, la part positiva de l'estadística és que comunitats com Astúries (16,5%), el País Basc (17%), Navarra (22,3%) i Cantàbria (22,4%) --tota la zona nord de la península-- progressen adequadament.

Les dades sobre abandonament escolar a Catalunya ofertes pel ministeri contrasten amb les que va facilitar ara fa un mes la Conselleria d'Educació. Segons la Generalitat, que fa servir dades del curs 2007- 2008, només el 22,6% dels alumnes de quart curs d'ESO no van aconseguir el graduat escolar, cosa que suposaria una millora de gairebé sis punts en dos anys.

En qualsevol cas, el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, presentarà aquesta setmana a les autonomies i als sindicats l'enèsim pla per intentar eradicar l'abandonament escolar prematur i modernitzar definitivament els col.legis.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal