Instruccions d'inici de curs (Secundària) 0

1215 19/05/2009, 08:58       #Mesa sectorial,

Ordre del dia:
(...)

3.- Proposta de resolució per la qual s'aproven les instruccions per a l'organització i el funcionament dels centres educatius públics d'educació secundària per al curs 2009-2010.

Document de treball: Instruccions per a l'organització i el funcionament dels centres Secundària públics. Novetats 2009-2010 (Accés restringit)

Prèviament a la discussió del document presentat pel Departament, tots els sindicats presents a la mesa han demanat que en successives meses no se’ls lliuri només un document incomplet, un extracte amb les novetats per al proper curs. El document presentat és, d’altra banda, doblement incomplet, perquè hi ha determinades mesures que, segons el departament, s’aplicaran el curs que ve però encara no han estat objecte del corresponent acord de govern.

No sembla acceptable la resposta del departament segons la qual no té cap obligació de dur aquestes instruccions a la mesa sectorial. I per dues raons: la primera perquè moltes mesures de les instruccions d’inici de curs tenen incidència directa sobre les condicions laborals i professionals del professorat i la segona, més de fons, perquè malgrat l’allau normatiu que ofega l’ensenyament en el nostre país segueix havent, paradoxalment, un gran buit normatiu sobre aspectes molt importants de l’organització dels centres que es resol en aquestes instruccions, i ja és clàssic descobrir que s’aprofiten les instruccions d’inici de curs per “colar” mesures si més no discutibles.

També s'ha demanat que es retirin les referències a la futur Llei d'Educació de Catalunya, atès que, òbviament, encara no ha estat aprovada pel parlament.

Peticions dels representants d’ASPEPC·SPS:

- Que es destini una hora lectiva de reducció als tutors de batxillerat, petició denegada pel departament –que incompleix contínuament nombrosos acords- en virtut del compliment d’un acord previ que, en qualsevol cas, ASPEPC·SPS no va signar. No s’entén com es poden omplir fulls i fulls de retòrica glosant la importància i de la tutoria i després no concedir una hora lectiva per als tutors.

- Que es doni a conèixer la quantitat amb la qual es gratifica als professors responsables del Pla de l’esport.

- Hem expressat el nostre desacord pel fet que el professorat a mitja jornada al qual s’encarrega una tutoria només percebi el 50 % del complement retributiu corresponent. Entenem que el Departament fa, en aquest cas, una interpretació restrictiva de la normativa per la qual a la dedicació de mitja jornada correspon el 50% del la retribució atès que la tasca de tutoria no es “divideix per la meitat”. El Departament accepta estudiar una possible instrucció per la qual no s’obligui al professorat a mitja jornada a exercir la tutoria completa.

- Hem demanat que quedi clar que la dedicació horària atribuïda al professorat pel projecte de recerca –ni en cap altre cas- no suposarà en cap cas l’increment de les 18 hores lectives de mitjana anual.

- Hem indicat que, un cop més, les hores que s’assignen als centres per a la oferta de matèries de modalitat al batxillerat són insuficients especialment per als centre amb una 1-1,5 línies.

- Hem exigit que s’aclareixin o es retirin les referències a votacions en l’apartat dedicat a les sessions d’avaluació de final de curs. ASPEPC·SPS s’ha oposat sempre frontalment a la possibilitat de que una qualificació acadèmica atorgada per un professional en l’exercici de la seva responsabilitat pugui ser revocada mitjançant una votació. Si més no ha de quedar absolutament clar que les instruccions d’inici de curs releguen aquest procediment a les sessions extraordinàries d’avaluació, tal i com els representants del departament han admès. Dit altrament: els tristament famosos aprovats “amb asterisc” es poden donar en la sessió extraordinària d'avaluació, en cap cas en la sessió d’avaluació final.

- Que es retiri la disposició segons la qual el batxillerat nocturn es pot cursar en tres anys. Entenem que la recent sentència del Tribunal Suprem impedeix aquesta opció i la considerem legalment impugnable. El fet que es mantingui només pot obeir a la pressa amb la qual el departament vol eliminar els estudis de batxillerat nocturn.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal