'Senyora, què més voldria vostè que algú la toqués'0

667 20/05/2009, 09:14       #Mobilitzacions,

Una professora d'institut escriu a Saura per demanar-li que obligui un comandament dels antiavalots a fer un "curs de coeducació" per haver-se burlat d'ella amb una frase masclista.

És professora d'un institut del Baix Llobregat, té 55 anys i ha plantat cara al tracte "masclista" a què, segons relata, la va sotmetre un comandament de la brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra el 29 d'abril, dia en què un grup d'estudiants va ocupar la seu de la conselleria d'Educació per protestar contra el pla Bolonya.

Segons la carta de Roser Pineda adreçada al departament d'Interior, al conseller Joan Saura i a l'Institut Català de les Dones, l'agent 1.707 era a la porta de la seu de la conselleria d'Educació controlant el dispositiu policial contra la protesta estudiantil. La professora admet que va alliçonar els agents amb un petit discurs sobre els valors i la convivència en la no violència que intenta transmetre als seus alumnes, valors que es contradiuen, segons el seu punt de vista, amb l'actuació policial contra una colla de joves.

Aquestes consideracions van ser expressades per Pineda mentre esperava que els agents comprovessin la validesa de la seva acreditació per entrar a la conselleria, on treballa dos dies a la setmana a més de les classes a l'institut.

Al final del procés, assegura, va rebre una empenta lleu i, espontàniament, va advertir-los: "A no em toqueu". L'agent del qual es queixa li va respondre: "Senyora, que més voldria vostè que la toqués algú".

"Sé que la llei no empara moltes coses, que hi ha buits sovint greus i difícils de situar en els corpus de les lleis vigents, però el cas va ser molt clar, vaig actuar dient la veritat de tot allò que pensava perquè no era cap tipus de falta. Penso que som en un país lliure i si alguna cosa cal afegir és el rerefons de l’agent 1707, ja que res no l’autoritzava a utilitzar contra una dona la seva actitud masclista i discriminatòria, amagada al darrere de la seva imatge d’autoritat", critica en la carta enviada a Saura.

L'autora de la queixa afegeix que va decidir no pensar-hi més i no denunciar els fets, però uns dies després de l'incident va rebre una citació del jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona: l'agent 1.707 l'havia denunciat a ella per una "falta de desconsideració als agents de l'autoritat" i havia de ser jutjada el 12 de maig.

Tot quedar-se astorada, es va presentar al judici. "Tenia testimonis que venien a dir que no era cert, que jo no havia insultat els Mossos, però ni tan sols van poder entrar a declarar perquè la fiscal va dir que no presentaria acusació i la jutgessa també va considerar que no era procedent continuar amb aquell cas", explica a l'AVUI.cat.

Ara, espera rebre la resolució judicial per escrit i assegura que lamenta no haver denunciat el mosso amb qui va discutir. Per això, i tenint en compte que Joan Saura ha promogut programes d'igualtat al cos i que fins i tot ha creat el comitè d'ètica de la policia, ha decidit escriure a la conselleria per queixar-se.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal