Crida unitària: Rebuig a les 'noves mesures' del Departament0

556 21/05/2009, 08:49       #Mobilitzacions,

Els sindicats USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT reiterem el nostre més absolut rebuig a les mesures que el Departament vol aplicar perquè suposen una reducció de les actuals plantilles dels centres i, per tant, creen les condicions per deteriorar la qualitat de l’ensenyament públic.

El Departament d’Educació proposa un augment de les hores lectives del professorat, tant de primària com de secundària, adreçada als coordinadors/es i al professorat en general. Això implica un empitjorament de les condicions laborals del professorat i, de retruc, un empitjorament de la qualitat de l’educació.

El Departament, amb l’excusa de la crisi, intenta reduir el nombre de professorat necessari i disminuir els recursos dedicats a personal, amb la intenció d’estendre les mesures, a poc a poc, a tot el professorat, al mateix temps que anuncien un augment de les despeses en altres qüestions, com per exemple augmentar els concerts a les etapes post-obligatòries.

Però, per poder tirar endavant aquestes mesures es necessita la voluntat del professorat i el vist-i-plau dels Claustres i dels Consells Escolars. I és per això que:

Fem una crida al professorat a no acollir-se a cap d’aquestes mesures, i

Fem una crida que cada centre, d’un en un, s’hi posicioni en contra

Perquè:

- Van en contra del que anuncia el mateix Departament quan afirma que són mesures per "millorar l’atenció educativa", "augmentar l’èxit escolar de l’alumnat", i "introduir elements de qualitat en la professió docent",... Contràriament, són mesures que atempten contra la qualitat de l’ensenyament públic.

- El Departament preveu retallar als centres PAC que s’hi acullin, ½ dotació de professorat a cada centre de primària i entre 1 i 2 dotacions a cada centre de secundària i formació professional, segons el seu nombre d’unitats. La qual cosa suposarà desplaçaments de professorat, períodes de contractació inferiors per interins/es i substituts/es o que es quedin sense feina.

- La seva aplicació suposarà un greu retrocés en les nostres condicions de treball i obrirà una via directa a un deteriorament generalitzat per al conjunt del professorat en cursos posteriors.

Us demanem que ens feu arribar, als sindicats, els acords del claustre i/o del professorat, a les següents adreces:

USTEC barcelona@sindicatnet.cat
CCOO ensepublica@ccoo.cat
ASPEPC·SPS aspepc.sps@secundaria.info
FETE-UGT fetepublica@catalunya.ugt.org
CGT cgtense@cgtcatalunya.cat


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal