El ministre francès d'Educació proposa que els professors puguin escorcollar els alumnes0

610 25/05/2009, 08:50       #Violència escolar, #Mobilitzacions,

El ministre francès d'Educació, Xavier Darcos, s'ha proposat acabar amb la violència a les escoles, i ha anunciat dues propostes que han aixecat molta polèmica a França: per una banda, atorgar drets als professors i personal administratiu per escorcollar als alumnes "sospitosos" de portar armes; i per l'altra, la creació d'un cos especial de vigilants que puguin intervenir en la prevenció i resolució d'incidents als centres educatius. Sindicats i oposició ja han posat el crit al cel.

El ministre francès d'Educació, Xavier Darcos, ha expressat la seva intenció d'abordar la problemàtica de la violència a les escoles "sense tabús", sobretot després del desgraciat incident del passat 15 de maig, quan un adolescent de 13 anys va apunyalar la seva professora en plena classe. Aquesta fou la gota que va fer vessar el got, i Darcos ha fet dues propostes que han generat molta polèmica.

El ministre proposa que els professors i el personal administratiu dels centres tinguin dret a escorcollar els alumnes i registrar les seves motxilles, per evitar que duguin armes. També s'especula amb la possibilitat de crear una brigada especialitzada a intervenir en escoles, formada per agents que facin feines de prevenció de consum de drogues i violència i que siguin capaços de fer una intervenció ràpida en els centres on hi hagi incidents. Tot i això serà necessari que s'avisi la policia per fer detencions.

El sindicat d'ensenyants SNES-FSU considera que el ministre Darcos "no sap quins són els problemes de les escoles: la conducta social, les agressions verbals...", deixant clar que portar armes és un fet aïllat i que la mesura és excessiva. Per la seva banda, el partit socialista considera que la mesura és "esbiaixada", i que fan falta més conserges.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal