Les escoles no estan preparades per tenir més ordinadors0

520 26/05/2009, 09:15   

Ni connexió a banda ampla ni instal·lacions adequades. Amb aquest panorama, la iniciativa del Govern central de dotar cada alumne d'un ordinador portàtil podria suposar més problemes que beneficis, segons la Federació de Secundària ASPEPC·SPS. El procés de digitalització “s'està fent al revés”, ja que primer s'hauria de comptar amb unes instal·lacions adequades i s'hauria de primera la transmissió de coneixements més que les noves tecnologies, segons el sindicat.

"És impossible connectar entre 60 i 120” ordinadors a la vegada en classes de 30 alumnes, ha denunciat el vicesecretari del Sindicat de Secundària ASPEPC·SPS, Jorge Sánchez. El pla estatal per atorgar a cada escolar de Primària un ordinador és "difícilment viable" perquè la infraestructura dels centres "no es troba preparada per utilitzar tants ordinadors a la vegada", assegura el sindicat

Sánchez ha explicat que els centres escolars no disposen, en bona part, d'una connexió a Internet ràpida i fiable i són pocs els que tenen instal·lada fibra òptica en la seva xarxa informàtica. Si finalment es decideix que els ordinadors estiguin a l'aula una vegada acabades les classes, el simple fet de recarregar les bateries ja suposaria un problema logístic, segons el vicepresident d'ASPEPC·SPS i tampoc és fiable que els alumnes "cuidin els ordinadors si ni tan sols tenen cura del material escolar actual".

L'augment d'ordinadors suposarà també un problema de manteniment, labor que fins ara realitzen els professors, afegeix el sindicat.

Ús lúdic i no lectiu d'internet

Un recent estudi realitzat per un grup de professors de la Universitat de Lleida (UdL) sembla corroborar aquestes crítiques. Segons els autors del llibre 'Internet en l'Educació Secundària: pensar, cercar i construir', fruit d'un treball d'investigació de sis anys, els alumnes tenen escassa capacitat per seleccionar, trobar, entendre i prioritzar els continguts de la xarxa. A més, en fan un ús massa lúdic, ja que contemplen l'ordinador com una “màquina per jugar” amb la qual interactuen virtualment amb amics i s'intercanvien materials audiovisuals, segons una de les autores de l'informe, Manoli Pifarré.

L'informe assenyala que els adolescents abusen de fonts no 100% fiables i que es conformen en fer un passeig superficial per la xarxa per cobrir l'expedient, abusant del “copiar i pegar” per fer treballs.

Realitzat pels docents Manoli Pifarré, Jaume Sanuy, Conxita Vendrell i Susana Gòdia, en l'estudi han participat 20 professors i 400 alumnes d'ESO.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal