Es crea una federació de sindicats de secundària pública per a tot l'estat 0

691 26/05/2009, 09:20   

El passat dissabte, 23 de maig, es va procedir a la fundació de SPES, una federació que aplega sindicats de secundària de tot l'Estat. ASPEPC i SPS en són membres fundadors i han estat presents al llarg de tot el procés de gestació d’aquesta nova Organització. Des de després de les eleccions sindicals del 2006, es va plantejar entre diversos sindicats que ja havíem col·laborat anteriorment, la possibilitat de constituir una Federació de sindicats de secundària que donés veu al professorat de secundària a nivell de tota Espanya.

El procés inicial va concloure aquest dissabte a Madrid, amb la signatura dels Estatuts i la seva posterior entrada per registre en el Ministeri de Treball, per part de les organitzacions següents, a més d’ASPEPC i SPS: APIA (Andalusia), ASPES-CL (Castella-Lleó), APS-Navarra i APS-Aragó. Es tracta d’organitzacions totes elles amb representació a llurs respectives Comunitats i amb implantació contrastada entre el professorat. El nostre objectiu és anar incorporant noves associacions de secundària pública d’aquells territoris on encara no n’hi ha i aconseguir estar representats a la Mesa Sectorial Espanyola per tal de fer-hi sentir la nostra veu i poder defensar des d’allí el professorat de secundària i un ensenyament públic digne i de qualitat.

Ha estat un procés llarg. Ara fa un any, com segurament que molts recordareu, vam anunciar que aquestes mateixes organitzacions havíem registrat els estatuts de la nova Organització al Ministeri de Treball. Tanmateix, les objeccions burocràtico-administratives presentades pel Ministeri al primer esborrany, ens van obligar a refer determinats aspectes dels estatuts tot endarrerint el procés fins ara.

Des d’ASPEPC·SPS, volem manifestar la nostra satisfacció per haver aconseguit, entre tots, dur a bon port la primera part d’aquest projecte tan engrescador. I volem saludar des d’aquí els dirigents dels sindicats germans amb els que acabem de fundar SPES: Enrique Abascal, d’APIA, Honorio Vega, d’ASPES, Alberto Royo, d’APS-Navarra i Elisa Bernad, d’APS-Aragó. No ens podem estar tampoc de recordar l’impuls i la il·lusió que Juan Guzmán, expresident d’APIA, va donar a aquest projecte des d’un bon començament. Creïem que, juntament amb tots ells i amb els seus magnífics equips de col·laboradors, ens podem felicitar plegats per haver aconseguit una Federació de Secundària que ens representarà a tots davant del Ministeri en tants aspectes problemàtics com tenim avui en dia els els docents i que ens afecten per igual a tots. L’ensenyament públic i el professorat de secundària tenen una nova eina a seu servei. Ara cal posar-se a treballar per complir les expectatives que tots hem dipositat en aquest projecte.

Xavier Massó Jordi Sàlvia
Secretari general d'ASPEPC Secretari general d'SPS
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal