Educació afirma que es retallaran les plantilles0

562 26/05/2009, 11:58   

El director dels Serveis Territorials d'Educació, Andreu Otero, va anunciar ahir a Girona que el curs vinent les plantilles de professors en l'ensenyament públic es "racionalitzaran". Segons va informar Ràdio Girona, el departament encara no ha fet números, però Otero té clar que la crisi els obligarà a fer retallades en els centres on consideren que aquestes plantilles estan sobredimensionades.

Va explicar que en els propers dies començaran a elaborar la proposta de plantilles per enviar-les als centres escolars de les comarques de Girona. A partir d'aquest moment començarà un període de debat amb els equips directius d'escoles i instituts per veure si cal fer reajustaments. No obstant això, el director dels Serveis Territorials d'Educació a Girona diu que el plantejament inicial es racionalitzarà.

"En tot cas hi haurà un esperit racionalitzador i, no diré restrictiu, però si de no allargar més el braç que la màniga. L'any passat es podia donar que a un centre que es considerés que estava sobredimensionat no se li toqués la plantilla i esperàvem a l'any vinent per veure si consolidava. Si aquest curs ha consolidat aquest grup o dos de més que tenia previstos no es tocaran però si no és així ho haurem de treure", va explicar Andreu Otero.

5% més de professors

El Departament d'Educació ja té les dades definitives de la preinscripció però ara cal saber quants professors s'acolliran a la proposta de les hores extres, abans de decidir si cal o no incrementar les plantilles. De la mateixa manera, caldrà saber si la sisena hora s'estendrà a la resta de centres que no l'estan aplicant.

D'altra banda, els sindicats tampoc han fet números, encara, però consideren que un període de crisi el departament no hauria d'enviar gent a l'atur, sinó tot el contrari. Aquest curs la plantilla de professors s'ha incrementat un 5% a les comarques de Girona.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal