Clam al carrer contra la denegació de la nova línia a l'IES Joaquim Bau 0

538 27/05/2009, 09:24       #Mobilitzacions,

El conflicte entre l'IES Joaquim Bau i els serveis territorials d'Educació no s'ha tancat amb la publicació dels admesos als instituts públics de Tortosa, una mesura que ha consumat la creació de la nova línia d'ESO a l'IES de l'Ebre. De fet, la polèmica ha arribat ara al carrer, amb la primera mobilització de 300 mares i pares, alumnes i professors de l'IES Joaquim Bau davant dels serveis territorials. La manifestació, desautoritzada per Interior, va servir per reclamar la rectificació per part d'Educació.

Les famílies que encara no han pogut matricular els seus fills a l'IES Joaquim Bau no es donen per vençudes. Tampoc es rendeixen l'associació de mares i pares d'alumnes (AMPA) ni el claustre de professors, que també van participar en la manifestació d'ahir. Així, unes 300 persones van manifestar-se ahir al matí davant dels serveis territorials d'Educació. Cap representant del departament els va rebre, però un dels portaveus de l'AMPA, Josep Aixarch, va llegir un manifest en què van tornar a reclamar una rectificació a la directora dels serveis territorial d'Educació, Marian Rojas. «Mentre no ens faci cas, continuarem venint cada dimarts», va anunciar Aixarch, que va reiterar que no pretenen enfrontar-se amb l'IES de l'Ebre. «Podríem ser els de l'AMPA de l'IES de l'Ebre, però el problema ara és nostre i la injustícia la tenim nosaltres», va concloure.

La manifestació havia estat desautoritzada, per escrit, per la direcció general de la Policia, organisme del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, amb l'argument que no s'havia sol·licitat el permís dins del termini legal. Finalment, la protesta va fer-se en forma de caminada, «sense pancartes i sense formar escàndol», segons una portaveu de l'AMPA de l'IES Joaquim Bau. «Evidentment, ens manifestem per reclamar el dret a elegir lliurement el centre on volem que vagin els nostres fills», va dir. La marxa sí que havia estat autoritzada, dilluns, per la junta de govern de Tortosa, i la policia local va interrompre el trànsit al carrer Providència mentre va durar la concentració.

Educació no es mou

GUSTAU MORENO

Els serveis territorials d'Educació van trencar ahir un silenci que ha durat setmanes, des que la direcció de l'IES Joaquim Bau i el consell escolar del centre van anunciar que dimitien en bloc. A través d'un comunicat oficial, Educació va lamentar «el malestar i la polèmica» generada arran de la creació d'una nova línia d'ESO a la ciutat, però va recordar que la planificació és «exclusiva del departament, d'acord amb uns criteris» basats en els principis «d'igualtat, equilibri i cohesió social, la finalitat dels quals és garantir l'educació pública, gratuïta i de qualitat». És per això que els serveis territorials van creure «més lògic i equitatiu» crear la nova línia de primer d'ESO a l'IES de l'Ebre. Així, el comunitat d'Educació recorda que aquest centre tenia fins ara tres línies de primer d'ESO, respecte de les cinc que té l'IES Joaquim Bau. «Malgrat que, en ocasions, s'hagin de prendre decisions que no són ben enteses per alguns, cal recordar que l'administració sempre ha d'actuar amb responsabilitat i d'acord amb la normativa establerta», conclou la nota.

Relacionat

http://secundaria.info/portal/com_v.php


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal