Per què una vaga el 10 de juny? Per què de "només" tres hores? 0

876 27/05/2009, 13:26       #Vaga, #Mobilitzacions, #LEC,

L’episodi d’Astèrix a Bretanya ens dóna una curiosa versió de la conquesta romana d’aquesta illa. Resulta que els romans ho tenien força malament perquè els bretons els estaven apallissant de valent. Però els espies romans descobreixen un curiós costum bretó: cada dia, a les 17h, els bretons abandonen la batalla o qualsevol altra cosa que estiguin fent i se’n van a prendre un estrany beuratge fet amb aigua bullent. Hàbil estratega com era, Juli Cèsar decideix aleshores atacar-los a les 17h. L’únic comentari que la lògica derrota va suscitar entre els flegmàtics bretons fou que va ser de molt mal gust atacar a l’hora del te. Vaja, que Juli Cèsar era un poca-solta.

Aquesta divertida versió de la conquesta de Bretanya ens pot servir per respondre la primera pregunta: per què una vaga el 10 de juny?. Certament, comparar “Tete” Maragall amb Juli Cèsar és força desfavorable per al segon (Àtila o Torquemada potser li escaurien més), però si ens atenem a allò del “mal gust” i del “poca-solta”, potser sí que compartirien alguna cosa. “Hàbil estratega” com és també el nostrat conseller, es prepara per atacar el juny, i si detecta que els professors abaixem la guàrdia no dubtarà a clavar-nos-la amb les seves legions “d’experts educatius” apessebrats al civader d’un pressupost minvant que ara requereix reduir plantilles, però no precisament les seves ni les de la privada, sinó a la pública.

Les darreres inciatives del Departament estan trobant una oposició que no s’imaginava i que l’estan obligant a fer marxa enrere. La majoria d’instituts estan rebutjant per Claustre les mesures draconianes de les hores extres i les reduccions de plantilla que comporten. Si el 10 de juny el professorat secunda la vaga i assisteix a les concentracions, podem forçar el “Tete” a retirar aquests projectes i facturar-lo d’una vegada cap a casa. Encara que sigui el juny. Si ell no dóna treva, nosaltres tampoc; si ell no descansa, doncs aquí no descansa ningú.

I per què “només” de tres hores? Doncs perquè ja va sent hora que provem noves maneres més imaginatives i, sobretot, menys costoses per al professorat. Una vaga és, d’entrada, una acció de pressió per aconseguir alguna cosa. I s’ha de mirar de fer la màxima pressió amb el mínim cost possible. Cada vaga costa entre 100 i 140 euros al dia per persona. Per això no estem en condicions de convocar la vaga indefinida que la LEC mereix amb escreix: perquè no la podríem aguantar. El Departament ho sap perfectament. Però es pot fer la mateixa pressió amb un cost molt menor. Estem parlant d’una vaga, no del premi “Miss Simpatia”. Un guardó que, per cert, tampoc guanyaria el conseller.

Les vagues parcials poden causar exactament el mateix enrenou, molts més dies i a un cost molt menor per al professorat (només ens poden deduir les hores de permanència al centre). I aquest és el camí pel qual apostem a ASPEPC·SPS. El primer assaig el tindrem el 10 de juny. I que es vagin preparant. Ja ho hem dit, ho sentim molt, però estem parlant de vagues per posar pressió i aconseguir resultats, no de regalar-li el jornal al “Tete” ni de caure-li simpàtics.

logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal