LEC 0

457 28/05/2009, 08:21       #LEC,

Allò que és contrari al que correspon a un partit dit socialista (que s'entén que hauria de socialitzar) és el que fan els actuals manaires: privatitzar. Només socialitzen les pèrdues dels ultrarics. I ara toca l'ensenyament. No cal que ho disfressin de millora, d'europeïtzació ni de res de tot això. Si volen millorar de debò, han de començar tocant de peus a terra.

Primer de tot, cal partir de la base que no tothom és bo per estudiar, igual que no tothom és bo per fer de malabarista o de polític.

Segon, hi ha moltes feines per a les quals no calen gaires estudis i que són imprescindibles.

Tercer, com a conseqüència lògica, per tant, no cal obsessionar-se a allargar tant l'escolaritat obligatòria. A partir dels 14 anys, que s'obrin altres vies enfocades al món laboral, i fins i tot que es pugui anar a treballar. Moltes feines només s'aprenen fent-les. Així, els que ara són retinguts a les aules deixarien estudiar els que s'hi queden amb ganes d'aprendre, i el rendiment segur que pujaria molt.

Quart, retorn de la disciplina a les aules. Els professors no poden trobar-se entre l'espasa de la indisciplina i la paret de l'administració, que no els empara.

Cinquè, més mestres per atendre la diversitat tan gran a les aules i menys ordinadors, que endropeixen el personal, que aprèn com buscar informació, però aquí s'acaba tot. Després no saben res.

Sisè, menys càrregues a l'escola, on va a parar de tot: normes de trànsit, de menjar sa, d'educació i transmissió de valors que corresponen a la família...

Setè, les escoles i els instituts no són guarderies. Que arreglin els horaris laborals dels pares, que massa sovint són deplorables.

Vuitè, que no vagin a la cacera de vots amb reformes i plans sense suc ni bruc.

Amb l'observança d'aquests vuit punts, èxit garantit. I que tothom tingui present que l'escola no fa miracles, i els ordinadors, encara menys.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal