Comença l'última selectivitat de la generació LOGSE0

605 09/06/2009, 08:28       #LOGSE,

Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), l'anomenada selectivitat, ja han començat avui al matí. Enguany s'examinen prop de 42.000 estudiants del Principat i del País Valencià. Del Principat, n'hi ha 26.600, un 7% més que no pas l'any passat, procedents de 700 centres; del País València, n'hi ha 15.130. Aquesta serà l'última selectivitat que es regeix per la LOGSE, perquè el curs vinent ja es farà seguint la Llei Orgànica d'Educació.

Això suposarà que es faran cinc proves enlloc de les set actuals, i els estudiants podran optar voluntàriament a fer exàmens d'assignatures extres per a fer pujar la nota. Els estudiants que aprovin seran els primers que cursaran els estudis universitaris amb el pla Bolonya plenament implantat. Les carreres seran graus, nomenclatura que substitueix els actuals títols universitaris: diplomatures, llicenciatures, enginyeries i arquitectures tècniques. La nota final resulta de les proves de selectivitat (40%), i de la mitjana dels dos anys de batxillerat (60%).

Al Principat

Avui els estudiants del Principat s'examinen de català, espanyol i llengües estrangeres; demà, d'història, química, llatí, dibuix artístic i matemàtiques. I passat, la darrera jornada, de biologia, geografia, física i història de l'art.

Per via d'accés, on procedeixen més estudiants és a la branca de ciències socials amb 8.717 aspirants i la menys arts amb 1028 estudiants. Pel que fa als majors de 25 anys, s'han presentat cuasi un 10% més que l'any passat a les proves d'accés.

S'han habilitat 550 aules i regiran les proves 135 tribunals. Les universitats i centres de secundària on es realitzaran els exàmens es reparteixen en 18 poblacions: Barcelona, Bellaterra, Castelldefels, Figueres, Girona, Igualada, Lleida, Manera, Mataró, Canet de Mar, Reus, La Seu d'Urgell, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic i Vilanova i la Geltrú. El resultat de les proves sortiran a partir del 25 de juny al web del CIC.

Al País València

Enguany 15.000 estudiants ocupen els campus de les cinc universitats públiques per examinar-se. El 60% són dones i avui començaran amb espanyol, història, filosofia i per la tarda matemàtiques i biologia. L'endemà serà el torn del valencià, física, història de l'art, geografia, química, tecnologia, mecànica i dibuix artístic. L'últim dia es batiran amb llengues estrangeres, matemàtiques, llatí i grec, i dibuix tècnic. L'any passat el 96,85% dels aspirants van superar les proves d'accés.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal