Els alumnes de primer de batxillerat podran repetir només les matèries suspeses0

829 10/06/2009, 09:39       #LOE,

Els alumnes de primer de batxillerat que suspenguin tres o quatre assignatures podran optar a repetir el curs o matricular-se només d'aquestes matèries. Així mateix, podran cursar voluntàriament altres assignatures que la direcció del centre els recomani en funció de les seves disponibilitats organitzatives.

Aquest és un dels acords a què han arribat el Ministeri d'Educació i les comunitats autònomes, que han decidit també cofinançar al 50% el pla Escola 2.0, d'implantació de tecnologies en l'educació.

Diverses opcions per a l'estudiant

La secretària d'Estat d'Educació i FP, Eva Almunia, i els directors generals autonòmics del ram han acordat que els alumnes de primer de batxillerat que hagin obtingut avaluació negativa en tres o quatre matèries podran decidir-se per una de les següents opcions:

- Matricular-se del curs i repetir-lo en la seva totalitat.

- Matricular-se del primer curs del batxillerat en la seva totalitat, de forma que tinguin l'oportunitat de consolidar la seva formació en les matèries ja aprovades; però, en el cas que la nota fos inferior, mantindrien la del curs anterior.

- Matricular-se de les matèries en què hagin tingut avaluació negativa; i en funció de les disponibilitats organitzatives del centre, cursar voluntàriament aquelles altres que la direcció del mateix consideri més adequades per a la seva formació.

L'elecció d'una d'aquestes possibilitats serà de l'estudiant si és major d'edat. En cas contrari, dependrà de la família.

Sentència del Suprem

Almunia ha reiterat que aquest sistema no suposa en cap cas que es passi de curs, respecta la llei orgànica d'educació (LOE) i la sentència del Tribunal Suprem que va anul·lar les previsions del decret d'ensenyances mínimes de batxillerat sobre aquest assumpte.

El març passat, el Suprem va suspendre la regulació que permetia als alumnes de primer curs matricular-se de les matèries pendents i de dues o tres més de segon.

El precepte anul·lat vulnerava la LOE al crear una modalitat d'estudi del batxillerat (assignatures soltes de primer i de segon) que "no està prefixada" en la norma, segons va argumentar llavors el tribunal.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal