La boira de l'IOC, Instruccions d'inici de curs d'EOI, 0,3%... 0

2191 11/06/2009, 09:21       #Mesa sectorial,

Ordre del dia:

1. Distribució del fons del 0,3% de la massa salarial de 2008 pel personal docent no universitari dependent de la Mesa Sectorial de negociació de personal docent no universitari.

2. Proposta de resolució per la qual s'aproven les instruccions per a l'organització i el funcionament de les escoles oficials d'idiomes.

3. Provisió llocs de treball de l'IOC.


1.- Distribució del 0,3% de la massa salarial del 2008.

Darrera proposta del Departament respecte la distribució del 0,3% del 2008:

  • Augmentar en 40 € el cinquè estadi, mesura que afectaria a 6000 docents amb efectes retroactius des de 1.1.2008
  • Augmentar el FAS 2008 en 1.600.000 €, que s'aplicarien com a increment proporcional dels ajuts 2008 ja atorgats.
  • Es redueix de 3,000,000 € a 1,300.000 € les partides per finançar compromisos del Departament no inclosos en els objectius del fons del 0,3%.

La part sindical valora positivament l'acostament del Departament respecte l'anterior posició, però lamenta que es faci una proposta de desviació de fons respecte la seva finalitat autèntica. Sobretot mostra preocupació perquè aquest sistema es repeteixi i s'amplifiqui en convocatòries posteriors.

Totes les parts negociadores acorden concedir-se uns dies per estudiar a fons el tema i definir el sentit del vot.

ASPEPC·SPS considera l'abstenció o el vot en contra perquè considera que destinar més d'1,5 milions d'euros de la partida contemplada a sufragar despeses mal calculades pel Departament, suposa una desviació del sentit d'aquest fons i per no haver acceptar destinar una partida per a assignar el complement específic d'adults que tenen els mestres de primària als professors de secundària.

2.- Instruccions d'inici de curs d'EOI i Arts Plàstiques i Disseny.

Les direccions de les EOI i els representants sindicals proposen, davant del fet que per qüestions d'organització horària pràcticament en cap EOI es pot aplicar la reducció de 2 hores setmanals al professorat entre 55 i 64 anys, una mesura transitòria de reducció de 3 hores complementàries a canvi de les 2 lectives (és a dir 21 hores setmanals d' horari fix). El Departament es compromet a estudiar el tema, tot i que és més partidari de limitar a 2 hores, ja que pel Departament té el mateix valor una hora lectiva que una hora complementària.

Aleshores es planteja perquè no ofereix "hores extres" complementàries, és a dir cobrar més no per fer més classes sinó per preparar-les millor. El Departament no respon.

Respecte a les Instruccions d'inici de curs d'Escoles d'Arts Plàstiques i Disseny, el Departament que les lliura en aquell mateix moment, assegura que no hi ha cap novetat digna de menció.

3.- La boira de l'IOC: la provisió de llocs de treball

El tercer punt de la Mesa Sectorial del dia 4 de juny es va dedicar al funcionament de l' IOC. En anteriors reunions de la Mesa Sectorial, ASPEPC-SPS havia demanat que es tractés el tema de funcionament i provisió de places docents a l'Institut Obert de Catalunya. Feia mesos que la Federació ha detectat entre el professorat de secundària una sensació de malestar davant la manca de publicitat en el mecanisme de provisió de llocs de treball i l'evidència dels nomenaments "digitals", que han passat en dos anys de 69 a més de 150.

El Departament va exposar el seu model pedagògic i el creixement exponencial d'alumnes. Actualment són més de 10.500 i es preveu que al setembre superin els 12.000 alumnes. Aquest creixement ve sobretot pels cursos d'accés i els cicles de la FP. L'IOC ha passat els darrers dos curs de tenir 69 professors a temps complet a tenir-ne 98 (professorat en comissió de serveis) i entre 60 i 70 professors col·laboradors (professorat en actiu que a més a més fan unes hores remunerades de dedicació a l'IOC). Reconeix que fins ara no s'ha fet publicitat de les ofertes de places i tot i així té al seu despatx més de 10 currículums de cada especialitat. El Departament defensa aquest model de selecció perquè li dona més flexibilitat per ajustar el perfil del professorat a la demanda trimestral de l'alumnat i reconeix una considerable desmotivació en els ensenyaments totalment a distància.

La Federació ASPEPC-SPS ha exigit explicacions i ha fet preguntes directes, contundents, tot tractant d'"arrencar" compromisos.

Vam demanar quin tipus de publicitat s'havia fet fins ara. La resposta : cap, selecció directa de curriculums.

Vam demanar per escrit els criteris quel'IOC ha fet per seleccionar els curriculums i el protocol de les entrevistes. Resposta del Departament: "No els tenim, és molt difícil perquè cada plaça té el seu perfil".

Finalment, vam demanar el compromís ferm del Departament d'Educació i de la direcció de l'IOC de donar publicitat, com a mínim a la pàgina web del Departament, de les futures convocatòries de places docents a l'IOC i de regularitzar la provisió provisional i definitiva d'aquestes places aplicant criteris objectius. El Departament va assumir aquest compromís.

ASPEPC·SPS vetllarà pel seu compliment en bé de la transparència.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal