Sobre els resultats de les proves a primària0

1277 12/06/2009, 11:15       #Comunicats,

Els resultats de les proves realitzades als alumnes de 6è de primària demostren el mal estat del sistema educatiu i el fracàs de les teories pedagògiques elevades a la categoria de dogma pels “experts” del Departament d'Educació: la pedagogia del gomet, l'aprenentatge lúdic, la proscripció de l'exercici de la memòria i la manca de cultura de l'esforç. Un fracàs estrepitós que es camufla de cara a la galeria amb mesures demagògiques com ara la promoció automàtica de curs -més o menys encoberta-, la culpabilització dels docents o “regal” d'ordinadors portàtils.

Un de cada quatre alumnes no assoleix les competències bàsiques. Amb un bagatge tan pobre no és estrany que després, a la secundària, el fracàs escolar es multipliqui. Cal afegir que les competències bàsiques no representen, ni de bon tros, la totalitat dels programes d'estudis, sinó només una petita part.

En aquest cas, no ens trobem davant d'una situació directament atribuïble a la manca de pressupost o de mitjans, que també, sinó a un problema estructural la raó del qual no és altra que unes teories pedagògiques obsoletes i anacròniques, que ja han estat abandonades a la majoria de països europeus, però que, tot i així, els “experts” educatius i els polítics perseveren en aplicar, tot culpant després els docents, mestres o professors, del fracàs en l'aplicació. És com si es pretengués que un avió s'enlairés amb una sola ala o que un cotxe rodés amb pneumàtics quadrats.

El que realment està fracassant és la ideologia pedagògica del nostre sistema educatiu, i fins que no es modifiquin aquests principis i es remogui dels seus llocs de responsabilitat els qui l'han aplicada -les mateixes persones, si fa no fa, i les mateixes idees des de fa quinze anys-, el sistema educatiu català seguirà fracassant.

logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal