Els directors suspenen el 38% dels professors 0

635 17/06/2009, 10:13   

El 38% dels professors de l’ensenyament secundari espanyol no tenen la preparació pedagògica adequada, en opinió dels directors dels centres, segons revela un informe sobre 23 països elaborat per l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). Aquest percentatge és molt superior a la mitjana (24,1%) del conjunt de països analitzats: 17 estats europeus, Austràlia, Malàisia, Corea del Sud, Brasil, Turquia i Mèxic.

L’Informe internacional sobre ensenyament i aprenentatge (TALIS, en les seves sigles angleses) mostra una sèrie de carències estructurals dels centres espanyols per a alumnes de 12 a 14 anys que propicien l’elevat nivell de fracàs escolar .

El nivell d’absentisme entre el professorat, per exemple, arriba al 39,2%, i el 34,1% dels ensenyants arriben tard a l’escola, segons els directors dels centres. Aquests percentatges són molt superiors a la mitjana recollida en l’informe, 25,8% i 15,1%, respectivament.

La mala conducta dels alumnes a classe és un altre dels factors que perjudiquen greument l’ensenyament. El 70,5% dels professors treballen en centres on el mal comportament dels estudiants constitueix un problema, un percentatge 10 punts superior a la mitjana.

AMENACES

Un 27,4% dels professors són fins i tot víctimes d’amenaces o intimidacions per part dels seus alumnes. De fet, els docents espanyols es veuen obligats a dedicar de mitjana el 15,7% del temps que dura la classe a mantenir l’ordre a les aules.

Una altra de les debilitats fonamentals del sistema educatiu espanyol és la falta d’avaluació de la qualitat de l’ensenyament dels centres i dels professors, així com la carència de reconeixement als que fan bé la seva tasca, segons mostra l’informe de l’OCDE .

SENSE VALORACIÓ

El 59,8% dels professors afirmen que no han rebut mai cap valoració, reconeixement o crítica per la seva tasca per part del director del centre, un percentatge que gairebé triplica la mitjana de l’informe (22,2%). Això, segons l’OCDE, fomenta la desmotivació del professorat, ja que no s’incentiva el bon professor ni es penalitza el dolent. El 31,1% dels centres de secundària espanyols no han realitzat cap autoavaluació de la seva qualitat pedagògica en els últims cinc anys, i el 38,5% no ha estat sotmès a cap anàlisi externa al llarg d’aquest període. Els centres que efectuen una autoavaluació almenys anual es limiten al 37%, i els que reben una anàlisi externa no arriben al 15%.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal