Influència de la classe social en el fracàs escolar0

407 18/06/2009, 09:52   

No n’hi ha prou de saber que un de cada quatre nens de sisè de primària no supera els nivells mínims en l’examen implantat pel Departament d’Educació. Els que trepitgem el terreny sospitem que l’alegria va per barris i que darrere d’aquestes dades generals s’amaguen realitats que en alguns casos redueixen el fracàs al 10% i en altres ronda gairebé la meitat de la població escolar.

Ens falten dades que indiquin si els col·legis convertits en guetos racials blancs per una política educativa secular nefasta són iguals que els centres d’ensenyament als quals han arribat alumnes de diferents colors i orígens. Necessitaríem saber si el fracàs escolar és igual entre gitanos que entre paios, i si hi ha diferències substancials segons la classe social, la llengua familiar i altres circumstàncies.

Volem saber, a més a més, si hi haurà polítiques que lluitin per potenciar les classes populars i si el conseller té previst aconseguir que gitanos, romanesos, negres i marroquins augmentin la seva presència a la universitat o si ja li va bé continuar amb el gran objectiu educatiu ocult: separar des de la infància els que han vingut a rentar plats als restaurants dels que tenen com a destí asseure’s a la taula i ser servits.

En fi, que els nois estaran aviat en campaments subvencionats per la Generalitat. Vet aquí uns diners públics que, com sempre, beneficien les famílies acomodades mentre els residents dels barris pobres no poden pagar el que es demana per cursar estudis superiors i hauran d’anar a colònies de beneficència o a una entitat de voluntaris altruistes que els muntin una festa de l’espuma al carrer.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal