Educació pressiona a favor d'una empresa per a la digitalització a les aules0

470 19/06/2009, 09:13   

Els màxims representants del Gremi d'Editors de Catalunya han llançat aquest dijous una dura acusació contra el departament d'Educació, en entendre que afavoreix una empresa a l'hora de posar en marxa el Pla Pilot per a la digitalització de les aules, que també qualifiquen d'improvisat.

El responsable de l'àrea del Llibre de Text del Gremi, Antonio Garrido, ha explicat en roda de premsa que la conselleria té amb ells un determinat discurs en les reunions que mantenen sobre el nou pla, "però la realitat és una altra i tenim constància que s'ha anat als centres demanant que s'utilitzin només els continguts de Digital-Text, una pràctica que altera el mercat".

Quan se li ha demanat a Garrido que fos més concís sobre aquesta acusació, l'editor ha indicat que tenen constància, per diferents directors de centres escolars, que en les últimes setmanes "gent que deia parlar en nom del Programa d'Innovació en Metodologies de l'Aprenentatge i Ensenyament (IMAE), del departament d'Educació, ha pressionat perquè s'utilitzin uns continguts digitals, d'una determinada empresa, i no altres".

Els editors es queixen que ells treballen des de l'any passat en la modificació de continguts per adaptar-se als futurs programes digitals, "però ara algú pot estar decidint quins són els adequats i quins no".

Un pla “precipitat i improvisat”

D'una altra banda, en la seva compareixença, els membres del gremi han qualificat el Pla Pilot per a la digitalització de les aules, presentat pel conseller Ernest Maragall a principi de juny, de "precipitat i improvisat", "obviant la imprescindible planificació en matèria educativa". Maragall va anunciar el passat dia 3 que un 30% dels centres de secundària impartiran el pròxim curs "un mínim del 25% de les matèries" mitjançant llibres digitals, la qual cosa suposarà "un canvi profund en la forma d'ensenyar i en la relació entre alumne i professor".

Els editors han recordat aquest dijous que al novembre de l'any passat van mantenir una reunió amb alts càrrecs de la conselleria en la que se'ls va presentar un Pla de Tecnologies de l'Aprenentatge i la Comunicació (TAC), per al període 2010-2015, amb el qual sí que estaven d'acord i amb el qual van començar a treballar. No obstant això, el departament "va donar un gir" i ara és favorable a una fórmula diferent, que als editors "ens obliga a fer una reelaboració de materials".

En un manifest que han fet públic, sostenen que el projecte es construeix sobre una "visió utòpica i irreal", creuen que és de "falsa gratuïtat" i adverteixen que es consolida "sense la necessària coordinació amb el Pla Escola 2.0 del Ministeri". Deploren també que el projecte s'apliqui "sense un adequat pressupost de compra de continguts educatius digitals" i insten l'administració a posar èmfasis en la formació dels professors per a l'ús de les noves tecnologies, a les quals diuen "no tenir cap por".

S'arribarà a un acord

El conseller Ernest Maragall, de la seva banda, quan aquest dijous se li ha preguntat sobre el conflicte amb els editors, ha dit que encara prossegueixen les converses "i estic convençut que arribarem a un acord".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal