ASPEPC·SPS no signa l’Acord de distribució del 0,3% de la massa salarial0

878 23/06/2009, 11:15       #Retribucions, #Mesa sectorial, #LOE, #LEC,

Ordre del dia:

1- Proposta de resolució per la qual s’aproven les instruccions per a l’organització i el funcionament dels serveis educatius per al curs 2009-2010.

2- Proposta de resolució per la qual s’aproven les instruccions per a l’organització i el funcionament dels centres docents i aules públics de formació de persones adultes per al curs 2009-2010.

3- Distribució del fons del 0,3% de la massa salarial de 2008 pel personal docent no universitari dependent de la Mesa Sectorial de negociació de personal docent no universitari.

1.- Proposta de resolució per la qual s’aproven les instruccions per a l’organització i el funcionament dels serveis educatius per al curs 2009-2010.

Segons els representants del Departament el seu objectiu és que el personal "surti" cada vegada més del servei cap als centres educatius, no siguin gestors sinó docents de suport, estableixen unes hores mínimes setmanals d’atenció directa a alumnes i centres educatius per a cada col·lectiu (CRP, CREDA, EAP,...) . Els professionals han de fer una acció integrada i s’ofereix un paquet global d’hores de reducció per a càrrecs directius i coordinacions, en comptes d’especificar hores a cada càrrec, per tal de donar més flexibilitat. Però allò que es constata en les Instruccions per als serveis educatius com per als centres d’adults són importants retallades de la despesa, de les hores de coordinació i de personal. Segons els responsables del Departament i després d’escoltar els serveis educatius de zona, es produirà una reducció de 39 persones:

11 llocs de treball als Centres de recursos,
2 als EAP’s
23 llocs LIC
1 logopeda
2 llocs de camps d’aprenentatge

La part sindical exigeix que immediatament després de l’aprovació de la LEC, es convoqui mesa sectorial per negociar el decret de serveis educatius, especialment tot el que fa referència a itineràncies, dietes, òrgans de gestió, ampliació de l’assegurança, cotxe “del departament” i d’altres temes pendents. D'altra banda, la normativa no fa distinció entre centres públics i privats concertats. La part sindical demana que es doni preferència a l'atenció a la complexitat, i els col·lectius més vulnerables que es concentra en el sector públic. La part sindical demana una relació completa de recursos disponibles als serveis educatius i el Departament es compromet a fer-la arribar.

La part sindical exigeix que tota normativa d’inici de curs es negociï en aquesta Mesa Sectorial (davant la reiterada afirmació que el Consorci pot elaborar instruccions específiques)

2.- Proposta de resolució per la qual s’aproven les instruccions per a l’organització i el funcionament dels centres docents i aules públics de formació de persones adultes per al curs 2009-2010.

Hi ha poques novetats respecte altres anys, degut a que l’acord signat l’11 de desembre de 2006 dona poc marge de maniobra.

Els sindicats presents a la mesa han manifestat la seva sorpresa i rebuig a la possibilitat que el Consorci d’Educació de Barcelona publiqui les seves pròpies instruccions d’inici de curs per als serveis educatius i centres d’adults, així com el dubte que aquesta mesura sigui legal.

Es demana que hi hagi unes hores lectives contemplades per a l’atenció als alumnes que comparteixen currículum entre els CFA i l’IOC.

Pel que fa als centres de formació d’adults, els delegats d’ASPEPC·SPS han demanat una actualització de les hores de coordinació sense cap cost addicional (reordenant les hores de direcció i coordinació), atès que el càlcul vigent estava fet per a centre amb 4 o 5 professors. Amb la normativa actual, un CFA amb 15 professors té 30 hores per l’equip directiu i només 7 per a totes les coordinacions i en un AFA amb 7 professors, el coordinador d’aula, com a únic càrrec directiu, acumula les 14 hores de reducció, mentre els altres 6 docents s’han de repartir les 5 hores globals de coordinació. Amb el creixement d’aquest centres, s’està arribant a situacions ridícules com concedir reduccions horàries de mitja hora (!) per una coordinació, en el cas que s’arribin a donar. Segons el Departament, en una interpretació si més no restrictiva, les condicions i hores concedides depenen d’un pacte signat amb les sindicats i renegociar-lo requereix la seva denúncia prèvia. ASPEPC·SPS no va signar aquest acord i entenem que es tracta un cop més del “avui no toca” amb el qual sol respondre el Departament a qualsevol aportació que hem intentat fer en aquesta i en moltes altres qüestions: mentre no es denunciï l’acord no es tocarà res. Els sindicats signants de l’acord reconeixen que hi ha coses que no funcionen a adults però de moment no s’atreveixen a denunciar-ho per por a perdre alguns privilegis pels mestres de primària. El Departament, conscient d’aquest carreró de sortida en el qual s’han ficat els sindicats signants, repeteix constantment: "per què no denuncieu l’acord? "

3.- Distribució del fons del 0,3% de la massa salarial de 2008 pel personal docent no universitari dependent de la Mesa Sectorial de negociació de personal docent no universitari.

Després de moltes negociacions, el Departament fa una proposta més propera a la sindical:

  • 3,100,000 euros destinats a incrementar en 40 euros el cinquè estadi (afecta unes 6000 persones entre mestres i professors)
  • 860,000 euros nomenaments de juliol per a substituts de més de 6 mesos (partida destinada a sufragar el dèficit del Departament i que ASPEPC·SPS -i tota la part sindical- considera que ha de sortir, com sempre, del pressupost ordinari del Departament i no de la dotació extraordinària del 0,3% que té altres finalitats)
  • 1,410,000 euros per a ajuts a sortides i colònies
  • 1,818,000 euros per a incrementar la dotació del FAS 2008

En aquesta proposta desapareix la partida destinada a sufragar el dèficit de les gratificacions de la jubilació LOE que era una de les demandes sindicals.

Davant d’aquesta millora, ASPEPC·SPS reconsidera el vot negatiu cap a l’abstenció, ja que valora el major nombre de docents beneficiats per aquesta nova distribució, però no pot votar a favor perquè encara persisteix la desviació de fons que no respecten ni la lletra ni l’esperit del repartiment del 0,3%: els 860,000 euros destinats als nomenaments de juliol haurien de sortir del pressupost del Departament i, en cas d’insuficiència de recursos, s’haurien de detreure, per exemple, dels sous dels grups d’"experts" organitzadors, avaluadors i "creadors d’idees brillants" que el Departament té en nòmina i que han provat amb escreix la seva incompetència en la millora del sistema educatiu.

Atès que tampoc es va acceptar, amb la dotació del 0,3%, solucionar l’evident discriminació del professorat de secundària destinat a centres de persones adultes, respecte els seus companys de primària (els quals cobren un complement específic pel fet de treballar a adults de 118 euros), i que ASPEPC·SPS manté un rebuig frontal a la política global del Departament des que va endegar el projecte de la LEC, hem decidit no signar l’Acord al qual, malgrat tot, hem contribuït.

4. Torn obert de paraules

Els sindicats presents a la mesa hem demanat la convocatòria formal de la mesa sectorial per tractat del manteniment de les dotacions de personal i mitjans del pla ARTIC -educació visual i plàstica- que, pel que sembla, el Departament pretén suprimir enlloc d'ampliar-lo a d'altres centres.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal