Cornuts i pagant el beure!0

709 29/06/2009, 09:16       #Interins i substituts,

Si vostès encara no ho havien percebut amb prou claredat, sàpiguen que aquesta "crisi" l'estan pagant de la seva butxaca. L'han pagada, la paguen i la pagaran amb la benzina, amb els estalvis, amb la devaluació del sou, amb l'atur, amb la precarietat laboral i amb la pèrdua de qualitat d'allò que consumeixen.

Per si no hi hagués ja prou crucifixió, ara els toca la retallada de serveis públics. L'Administració catalana té una plantilla flotant d'interins i substituts que permet un funcionament digne en quasi tots els Departaments. Aquest model (combinació de funcionaris i interins) permet un important estalvi a l'Administració (i als administrats) perquè "evita" consolidar sous i lloc de treball. Aquesta xarxa de treballadors eventuals (en realitat quasi fixos) col·labora essencialment, colze amb colze, amb els funcionaris i els substitueix quan cal.

Lluny de la visió idíl·lica que s'ha volgut transmetre de la feina dels funcionaris (en les darreres setmanes alguns empresaris han estat, amb les seves opinions, especialment inoportuns), hi ha llocs de treball de l'administració amb alts índexs de sinistralitat laboral: les baixes entre zeladors de presons, mestres i professores o metgesses i infermers són molt importants. La retallada anunciada abans d'ahir pel govern apunta justament a les substitucions de funcionaris. Això comportarà immediatament, és evident, més cues, més lentitud de l'Administració, més llistes d'espera, menys atenció hospitalària, escolar, judicial, funcionarial, policial i legislativa. Per tant, no tinguin cap mena de dubte que pagant els mateixos impostos (o més) rebran un servei menor, més precari, més indigne. Si us plau, no es deixin manipular. Sobretot no es deixin manipular per les veus que els diran que això es fa per estalviar i que els serveis socials es mantindran. A veure: no és important que llurs fills tinguin bons mestres i que a totes hores estiguin ben atesos? No és bàsic que quan ho necessitin tinguin una atenció sanitària eficaç i puntual? No és de rebut que pagant vostès el que paguen d'impostos no hagin d'esperar pels tràmits i siguin atesos com si d'uns deutors es tractés? No són tot això serveis socials?... Si s'ajusten les plantilles de funcionaris i no es cobreixen totes les baixes amb substitucions, els serveis, òbviament, minvaran de qualitat a grans passes.

Amb tan "sàvia" decisió, s'està perjudicant sobretot els ciutadans. Els funcionaris i els sindicats dels treballadors públics han reclamat de seguida perquè s'ho veuen a venir: menys personal, més queixes, més estrés, més atur... I és que la poca diligència de l'Administració serà vista pels administrats no pas com un tema del govern sinó com un problema del funcionari de torn. Lamentablement hi ha qui no ha entès encara el significat de la paraula "funcionari". Hi ha qui es pensa que està emparentada amb funcionar. "El funcionari ha de funcionar", diuen alguns amb facilitat i lleugeresa. El funcionari és, estrictament, el qui acompleix una funció. I aquesta funció l'assigna el cap de Departament d'acord amb unes directrius i un pressupost. Com que molta gent desconeix que darrere del metge que va de bòlit i acumula retards, del mestre que suporta la pressió diària de pares i alumnes, del zelador de presons amenaçat per uns i altres, hi ha un encàrrec de servei específic i un lloc de treball concret en l'engranatge de l'Administració, i com que a més no recordarà que aquests llocs de treball estaran, per decisió de la Generalitat, sota mínims de substitucions i reforços, només serà capaç de veure el metge impuntual, el mestre ploramiques o el zelador estressat. "Els administrats contra els treballadors de l'Administració": el somni de qualsevol govern! En aquesta canallada pensa invertir l'Administració catalana? Altrament, amb bona lògica, si el que es pretén és estalviar diners, no s'entén gaire la mesura: la borsa d'atur s'engreixarà, la pressió sobre funcionaris sotmesos a feines clarament estressants augmentarà i amb ella, les baixes laborals... Llevat que de fet l'Administració passi dels seus funcionaris, dels seus interins i del servei atorgat als ciutadans i ciutadanes... Deu ser això. Vegin de quina sibil·lina manera vostès també en aquest tema pagaran la crisi de la seva butxaca.

La crisi que ha ocasionat l'especulació la paga el poble. Quina vergonya! Amb la por al cos per les empreses que amenacen de tancar, l'Administració ha acudit a rescatar els rics i castigar els ciutadans. Que poques hores que va durar dimarts passat en mans dels autoanomenats socialistes la proposta al Congrés de cobrar més impostos als rics! La van retirar a corre-cuita. Quina cosa més estranya, no?: pretendre que qui més tingui més pagui! Es veu que és molt estrany.

El socialisme espanyol és impresentable, però no per ser d'esquerres; ho és per ser tan de dretes que el PP no ho faria pas pitjor. Com la dreta més recalcitrant no paren d'enviar cortines de fum (els 400 euros, l'avortament, els casaments multisexuals, l'eutanàsia...) i d'acumular promeses incomplertes (l'atenció als dependents, l'Estatut...)

Mentre vostès es desesperen pel que veuen, pensin que amb 7 administracions per alimentar (Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputacions, Governs autonòmics, Govern Central, la Monarquia -ara són a Nova Zelanda- i la Comunitat Europea); amb projectes d'obres faraòniques aquí i allà; inaugurant 7 ambaixades catalanes (de moment)..., pensin que, a més de dur banyes, estan pagant el beure.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal