Oberta la veda de les crítiques als mestres'0

650 29/06/2009, 09:24       #Mobilitzacions,

Com cada any per aquestes dates, s’obre la veda de les crítiques als mestres. És increïble que hi hagi persones que facin aquests comentaris: que si els docents tenen tres mesos de vacances (afirmació incerta, ja que el juliol el dediquen a reciclar-se i a preparar el pròxim curs), que si treballen poques hores (ningú s’interessa, segons sembla, per les feines que s’emporten per fer a casa), que si guanyen molt...

La lectura de la carta de Pere de las Muelas Regals innecessaris, publicada a EL PERIÓDICO el 24 de juny, m’ha indignat. Pregunto: ¿som conscients que els mestres tenen a les seves mans el futur i la formació dels nostres fills, que són el principal capital que té un país? M’avergonyeix pensar que l’autor de la carta compari els ensenyants amb una caixera de supermercat o un escombriaire, dit sigui amb tot el respecte i sense menysprear aquestes professions, tan dignes com qualsevol altra. Els mestres, no obstant, a més d’haver d’estudiar una carrera, tenen una gran responsabilitat davant la societat. Per mi, no té sentit la crítica del firmant de la carta, motivada per uns regals que els pares –i m’incloc entre ells– habitualment fan als professors a final de curs. És un detall de reconeixement d’unes persones que han estat tot l’any en contacte amb els nostres fills.

Un bon mestre no té preu. Aquestes crítiques, juntament amb les d’algun polític d’Educació, adoben el terreny per desqualificar i desautoritzar el col·lectiu que exerceix una sagrada missió, ja que la cultura és l’única arma que fa lliure un poble. Per la meva part, rebin una salutació tots els mestres, a qui desitjo unes bones vacances. ¡Ah!, i no pertanyo al col·lectiu de mestres.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal