De necis i irresponsables a Educació! 0

389 30/06/2009, 10:49   

El Departament d'Educació acaba de publicar unes Instruccions sobre les condicions de repetició del primer curs de Batxillerat per a l'alumnat que hagi obtingut una avaluació negativa en tres o quatre matèries en l'avaluació final del curs 2008-2009. Unes instruccions realment insòlites perquè es fan públiques (i es comuniquen als centres educatius i professorat) el dia 22 de juny, és a dir, un dia abans que no acabi oficialment el curs a la Secundària obligatòria.

No cal dir que aquesta no és manera de planificar un curs, ni molt menys d'acabar-lo amb dignitat. El problema no és d'ara sinó que arrenca de la "brillant" idea que va tenir el Govern espanyol de permetre que els alumnes de Batxillerat amb tres o quatre matèries suspeses del primer curs puguessin matricular-se de fins a tres matèries de segon, a més de cursar les suspeses de primer. Aquesta disposició donava entrada a què els alumnes puguessin cursar el Batxillerat en tres anys i no en dos i, per tant, a un ritme d'aprenentatge més lent que de ben segur hagués portat a una disminució en el nivell acadèmic general d'aquest ensenyament postobligatori.

La Sentència del Tribunal Suprem de 2 de febrer de 2009 va declarar nul els articles de la legislació estatal i de la normativa autonòmica (també la catalana) degut a un recurs interposat per la confederació de centres religiosos espanyols.

Les instruccions publicades ara transposen a Catalunya l'Acord a què van arribar elss consellers d'educació de les Comunitats Autònomes de tot l'Estat amb el Ministre d'Educació. L'objectiu és unificar criteris, segons diuen, però, de fet, és un nou intent per esquivar un manament judicial dictat per sentència del Tribunal Suprem.

El més greu de tot és ara la disbauxa que crea l'administració educativa estatal, i també catalana, en canviar les regles del joc un dia abans de l'acabament del curs. Aquest curs 2008-2009 el vam iniciar sense les instruccions d'organització del Batxillerat, que van sortir tard, al mes d'agost de l'any passsat, hem simultanejat dos plans d'estudis (el nou a 1r de Batxillerat i el vell a 2n), ens han canviat les regles del joc tres vegades: règim ordenat pel Ministeri, rectificació després de la sentència del Tribunal Suprem i, ara, noves contraordres amb les instruccions de fa dos dies.

Digueu-me si això és planificar! Digueu-me si això és avançar en la direcció de qualitat educativa del nostre país! Digueu-me si tots plegats (professorat, famílies, alumnes, direccions dels centres...) no pararem bojos amb aquests "governants" que tenim, genis de la improvisació, malabaristes de la política, hipòcrites que només s'omplen la boca de paraules buides que queden políticament bé i que sonen a floritura en el manual dels mots sense contingut de les esquerres.

El més trist de tot és que tothom calla: sindicats que ni se n'assabenten, claustres i consells escolars que han perdut tota esperança i que no tenen ni esma per a aixecar la veu, afogada en la feixuga tasca de sobreviure enmig de tanta disbauxa, incoherència i arbitrarietat. I, al capdavall, qui ho acaba pagant són els nostres joves, tots, però sobretot aquells que volen i necessiten una formació rigorosa per a afrontar el repte d'una societat extramadament competitiva. Mentre el món gira, aquí ens entretenim en ordres i contraordres, en fer pedaços a un model que ha caducat fa temps però que ningú no s'atreveix a denunciar d'una vegada per totes i sense miraments. Senyors... el sistema educatiu d'aquest país no funciona i vostès encara ajuden a què funcioni menys !

http://esco104.blogspot.com/2009/06/de-necis-i-irresponsables-educacio.html


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal