Comunicat d'ASPEPC·SPS sobre l'aprovació de la LEC0

708 03/07/2009, 08:28       #LEC,

Amb l’aprovació de la Llei d’Educació de Catalunya per part del Parlament, s’inicia l’última fase del desmantellament de l’estructura educativa pública catalana. Al final, i com a resultat dels pactes del “tristpartit” amb CIU, fins i tot la propina: es concertaran els batxillerats amb la privada. Mentrestant, el Departament anuncia el tancament de línies als centres públics, reducció de plantilles, desplaçaments massius i el més que probable “acomiadament” de professorat interí, així com la supressió dels estudis de batxillerat nocturn.

Com a conseqüència, s’està produint un desplaçament de l’alumnat cap a la privada concertada induït des de la mateixa Administració. Proves clares, totes elles, que indiquen clarament cap a on apunta la política educativa del govern autoproclamat com a “progressista” i “d’esquerres” que dirigeix actualment Catalunya i quin és el projecte educatiu “de país” que els nostres dirigents tenen al cap.

ASPEPC·SPS ha estat en tot moment contra aquesta llei i hi segueix estant. Des de la nostra oposició al projecte de proto-LEC que va ser el Pacte Nacional per a l’Educació, fins al redactat final que acaba d’aprovar el Parlament de Catalunya, hem participat activament en totes les mobilitzacions, vagues i accions contra la LEC, en defensa del professorat i de l’ensenyament públic. Una cosa està clara: la LEC no té el suport del professorat, però el Sr. Maragall, i el govern de Catalunya, responsable últim en definitiva, han preferit tirar pel dret. Serà la seva (ir)responsabilitat, doncs, no la nostra.

La nova llei afecta molt directament i en molts aspectes, tant l’ensenyament públic com les condicions professionals i laborals del professorat. Pensem que de manera negativa en tots ells. Entenem que el govern de Catalunya té legitimitat per fer una llei d’educació, res a dir, doncs, en aquest sentit, i òbviament, malgrat que sigui una llei que ens repugni, l’haurem d’acatar. Tanmateix, també entenem que en un estat de dret el poder polític s’ha d’ajustar a la legalitat vigent. I en aquest aspecte pensem que hi ha en el text de la LEC alguns elements clarament inconstitucionals. Per exemple, el tema de funció pública. Ho hem estat dient des del primer moment i així ho apunta també el vot particular d’un dels membres del Consell Consultiu que va emetre el dictamen sobre la llei.

ASPEPC·SPS vol anunciar la seva determinació de recórrer a totes les instàncies legals que ens sigui possible en defensa dels legítims drets del professorat de l’ensenyament públic català. Uns drets que amb aquesta llei queden clarament lesionats. Seguim i seguirem al costat del professorat i de l’ensenyament públic.

ASPEPC·SPS


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal