Un Govern d'esquerres?0

376 06/07/2009, 08:03   

El Govern tripartit català va néixer amb l'etiqueta de "catalanista i d'esquerres". Aquesta última expressió -"d'esquerres"- queda seriosament tocada amb l'aprovació, aquest dimecres, de la Llei d'Educació, que conté alguns aspectes clarament relacionat amb les idees i els interessos de la dreta.

Aquesta vegada, Iniciativa per Catalunya està en desacord, i és necessari destacar que té arguments lògics, coherents i raonables per mantenir aquesta postura contrària a la Llei d'Educació de Catalunya.

Aquesta llei, entre d'altres coses, estén més la subvenció pública, en forma de concert, al sector privat de l'ensenyament, i destaca el fet que estableix el manteniment del concert per a centres privats que practiquen la discriminació entre els alumnes per raó del sexe.

És a dir, de forma resumida, ens trobem davant d'una llei que possibilita que centres privats d'elit que no practiquen l'escolarització mixta, sinó que escolaritzen separadament nois i noies, continuïn sent centres concertats, és a dir, que rebin diners públics.

Des d'una concepció ideològica d'esquerres és extremadament difícil justificar una situació d'aquest tipus. Un Govern que diu que és "d'esquerres" no pot donar diners públics a centres d'elit que separen als alumnes en funció del seu sexe.

Per tant, no sorprèn que Convergència i Unió -sobre tot Unió- doni suport a aquesta llei, i que fins i tot el PP no la vegi amb mals ulls. És lògic, perquè es tracta d'una llei que afavoreix els interessos de la dreta educativa en aspectes econòmics i ideològics.

La posició sorprenent és la del PSC i la d'Esquerra Republicana, perquè són partits polítics que diuen estar situats a l'àmbit ideològic de l'esquerra, una ubicació que queda molt qüestionada pel seu suport a aquesta llei.

És totalment coherent la posició en aquest assumpte d'Iniciativa per Catalunya. Si d'altres vegades i en altres qüestions les seves actuacions han merescut una crítica justificada, aquesta vegada la seva posició mereix l'elogi, per la seva coherència i per defensar el que diuen ser: l'esquerra.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal