La LEC, a última hora 0

691 06/07/2009, 08:19       #LOGSE, #LOE, #LOCE, #LEC,

Cada curs la mateixa cançó, noves normatives educatives a final de curs. La Llei d'Educació de Catalunya n'és un nou exemple. Els centres l'hauran d'aplicar a corre-cuita i sense marge de consulta al Departament d'Educació, el setembre espera i l'Estat vol resultats. La història no és nova, abans fou la LOGSE i les seves modificacions cada fi de curs; fou seguida de la LOCE amb igual estratègia, i finalment la LOE que, de tants recosits, al juny semblava els pantalons d'un pallasso de circ.

Doncs ara la LEC, ni millor ni pitjor que les anteriors, arriba amb el mateix estratagema, noves lleis que s'implanten a final de curs per tal que cap educador no tingui temps de qüestionar-les massa. Aquest context fa que els centres educatius hagin d'aplicar, com cada any, les ordenances de l'administració amb temps escàs i atabalats. Per tant cal preguntar-se el següent: ¿fa això millorar el nostre sistema educatiu? En tot cas, si la LEC no funciona, l'administració farà el que diuen des de fa vint anys, que la culpa és dels mestres i professors. No em creuen? A la pàgina 4 del primer esborrany de la LEC sentencia que «la LOGSE va fracassar perquè els docents no la van saber assimilar».

En fi, l'administració dictamina lleis a finals de curs i si no funcionen en culpa les víctimes d'aquesta llei, els educadors. No els sembla tot això molt pervers?


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal