Resposta a Maragall0

465 06/07/2009, 08:26   

Senyor Ernest Maragall, conseller d’Educació:

En resposta a la seva carta enviada als mestres el 2 de juliol, m’agradaria manifestar-li el malestar i el desencant que hi ha entre el professorat (sobretot, de primària) des que, fa uns anys, ha anat canviant la dinàmica de les escoles. I encara sort del tarannà d’aquest col·lectiu, que encara tingui l’entusiasme necessari per treballar pels seus alumnes, malgrat l’Administració.

Es van pensar que la sisena hora faria content a tothom, i no es pot agradar a tothom. La sisena hora ha causat la desvinculació dels professors del claustre, ja que no hi som tots en el mateix horari d’oficina, i els nens acaben els trimestres cansats, sense el rendiment i els resultats esperats, tot i fer una hora més al dia. Les sisenes hores arriben amb continguts, i per això no reforcen els mitjans.

Ens avaluen els alumnes en competències bàsiques, i s’han gastat no sé quants milions d’euros, però molts formadors van arribar al 30 de juny sense haver cobrat totes les mensualitats. El mateix passa amb els correctors de proves, que és el meu cas.

Educació no té un duro perquè els malgasta en unes avaluacions que als mestres no ens diuen res de nou. No s’avaluen, en canvi, les parts artística i social dels nostres alumnes. Els nens han d’aprendre a pensar, analitzar, manipular, descobrir, deduir, fer abstraccions i estimacions. Han de raonar, reflexionar, opinar i decidir. ¿Hi ha temps, amb aquests programes, de dur a terme tot això? Ens retallen les plantilles, i així, ¿es pensen que podrem atendre la diversitat multicultural a les escoles? Baixin dels seus despatxos, senyors de la conselleria, mirin al seu voltant i preguntin.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal