Educació retalla la jornada del personal interí i les substitucions0

1410 13/07/2009, 08:07       #LEC, #Interins i substituts,

El Departament d'Educació ha aprovat una mesura per poder reduir les mitjes jornades laborals a les quals s'acollia el professorat interí i substitut per un terç de jornada. D'aquesta manera el Govern ajustarà les necessitats laborals dels centres educatius a un horari més adequat i que alhora els permetrà ajustar el pressupost. També es podran utilitzar les "hora extres" aprovades per cobrir vacants.

El Departament d'Educació ha aprovat una nova mesura que li permetrà ajustar les hores que es destinaran a cobrir les baixes o vacants amb professorat interí i substitut. El Diari Oficial de la Generalitat publicava l'1 de juliol -el mateix dia en què el Parlament va aprovar la llei d'educació de Catalunya (LEC)- la resolució que entrarà en vigor a partir del 28 d'agost.

D'aquesta manera a partir del curs 2009/2010 la jornada inferior a l'ordinària dels substituts docents s'ajustarà al nombre d'hores corresponents. Així les reduccions d'un terç de jornada es cobriran amb un substitut amb una dedicació d'un terç de jornada (0,33) i les reduccions de mitja jornada, amb un de mitja jornada (0,50). La resolució també apunta que el professorat podrà acumular més d'una reducció de jornada per adjudicar-les a un mateix substitut. I, per exemple, l'acumulació de tres reduccions de jornada o de dues reduccions de mitja jornada faran una de sencera (ordinària). A partir d'aquí es pot establir un joc de combinacions amb els terços o les mitjes jornades que permetran economitzar i ajustar la jornada del personal interí i substitut. Per tant, les jornades laborals inferiors a la completa podran ser d'un terç (0,33), de mitja (0,50), de dos terços (0,33+0,33) i de gairebé tres quarts de la jornada laboral (0,50+0,33).

D'altra banda, la mateixa resolució recull en l'annex un tercer punt, la "dedicació lectiva especial" o "hores extres" com a possibilitat per cobrir vacants i substitucions de jornades inferiors a l'ordinària. "Els centres educatius es poden organitzar fent que una part del professorat pugui utilitzar la dedicació lectiva especial, de manera que, amb l'increment lectiu resultant, quedi assegurada la prestació del servei públic educatiu", indica el text publicat al DOGC. Aquesta mesura, no obstant això, només s'aplicarà a partir del curs 2009-2010 en els prop de 500 centres que actualment tenen en aplicació un Pla d'Autonomia Específic (PAC). L'acord es va aprovar la setmana passada en el Consell de Govern setmanal i representa un major nombre d'hores d'horari fix al centre docent, sense superar, però, les 37,5 hores setmanals de la jornada laboral del personal al servei de l'Administració. Aquesta "dedicació lectiva especial" serà de 27 hores per als mestres en CEIP (increment de quatre hores) i de 21 hores setmanals per al professorat dels cossos d'ensenyaments secundaris i de mestres en IES (increment de 3 hores).

Relacionat

RESOLUCIÓ EDU/1850/2009, d'1 de juliol, sobre l'adjudicació de llocs de treball vacants en règim d'interinitat i substitucions als centres educatius públics del Departament d'Educació a partir del dia 28 d'agost de 2009.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal