Educació es reafirma en les retallades0

643 16/07/2009, 21:56       #Interins i substituts,

El departament estalviarà 30 milions d'euros ajustant les jornades laborals dels interins i els substituts

El nou finançament pactat pels governs català i espanyol no servirà per a reconduir la polèmica reducció de la jornada laboral dels interins i els substituts que va aprovar el departament d'Educació la setmana passada. El departament d'Ernest Maragall es mostra decidit a retallar la jornada laboral del personal interí i substitut de les escoles i instituts, passant de mitja jornada a un terç, permetent així un estalvi d'uns trenta milions d'euros, segons que ha explicat a l'ACN el director general de Recursos del Sistema Educatiu, Camil Fortuny.

La mesura permetrà fer front a la decisió del Govern de no incrementar les partides pressupostàries de personal, doncs amb la quantitat estalviada es poden contractar 750 mestres a jornada completa durant tot el curs. Es tracta d'una de les mesures de redistribució per guanyar eficiència en la gestió de recursos, especialment en època de crisi.

Uns 3.600 mestres gaudeixen actualment del seu dret a la reducció de jornada, amb la qual cosa han vist la seva jornada laboral reduïda en un terç. Fins a aquest curs el departament oferia als interins contractes de mitja jornada. A partir d'ara, però, Educació oferirà als interins places per cobrir només el terç de jornada. Aquesta mesura li permetrà d'estalviar uns trenta milions d'euros, que serviran per fer front a la contractació dels 1.300 professionals de cara al nou curs escolar.

En els casos en els quals no es pugui cobrir la plaça, especialment en zones rurals, Educació oferirà als mestres la possibilitat de realitzar una 'major dedicació lectiva', és a dir, els docents podran realitzar quatre hores setmanals més a Primària i tres a Secundària per cobrir la reducció de jornada dels seus companys.

Malgrat la major dedicació lectiva i les 'inquietuds' que aquesta ha generat entre els sindicats, Fortuny ha assegurat que no s'allargarà la jornada laboral dels mestres, que dediquen 37 hores i mitja a la docència. D'aquestes, 23 són lectives, set per a la coordinació i set i mitja més de lliure disposició.

El departament proposa que els professors dels centre públics que ho desitgin puguin dedicar entre tres i quatre hores de lliure disposició a l'atenció dels alumnes a canvi d'un complement mensual de 300 euros. En altres casos, es podran agrupar alguns grups amb pocs alumnes, doncs la llei permet que hi hagi fins a 25 escolars per classe.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal